Kogekonen Gitte Rannes præsenterer opskrifter på gode retter fra Hald Hovedgaard i Nordjylland.
Foto: Martin Bubandt

Kogekonen Gitte Rannes præsenterer opskrifter på gode retter fra Hald Hovedgaard i Nordjylland.

Faglitteratur

Kogebog vækker appetit og lattermuskler med litterært vid og bid

Gitte Rannes samling af opskrifter er dansk i anslaget, men mere basar end bondekost.

Faglitteratur
FOR ABONNENTER

Vi har alle en klump i halsen og en tåre i øjet, når Puccinis fattige kunstnere i sidste akt af ’La Bohème’ deler en røget sild, mens Mimi hoster sig til døde.

Sådan levede de helt enormt usselt, romantikkens bohemer, på brændende kærlighed og kildevand uden brus, tevand og kiks og ellers nul og niks. Men sådan er det jo ikke helt så slemt længere.

Slet ikke på Hald Hovedgaard i det nordjyske, Det Danske Forfatter- og Oversættercenter med sit gæstfrie folkekøkken administreret og inspireret af skrivende gæster og de faste beboere, der går til hånde eller er gengangere fra litteraturhistorien.

Forfatteren er kogekonen Gitte Rannes, som på godt humør og brugbar vis med ’Forfatternes køkken. Opskrifter fra det litterære folkekøkken – og andre gode retter fra Hald Hovedgaard’ har samlet en række gode opskrifter med litterært vid og bid.
H.C. Andersens kødpostej

Men mens Puccini lader sine fattige kunstnere leve af en nordisk sildemad, så kan du med denne bog sige, at det mellemøstlige præg aldrig har forladt køkkenet, siden jøderne levede på Hald i 1600-tallet, just som beskrevet af den store St. St. Blicher.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce