Boss. Peter Ames Carlin har skrevet sin biografi tæt på Bruce Sprengsteen, men han lader sig ikke forblænde af mytologien.
Foto: AP/AP

Boss. Peter Ames Carlin har skrevet sin biografi tæt på Bruce Sprengsteen, men han lader sig ikke forblænde af mytologien.

Faglitteratur

Monumental biografi afslører Springsteens dæmoner

Imponerende værk spejler New Jerseys sejeste cowboybukser i samtidens USA.

Faglitteratur
FOR ABONNENTER

Djævlen sidder i detaljen, siges det.

En hidsig og overset lille fyr, der råber op og altid er klar til at vælte hele læsset. Hvis der er et gran af sandhed i dét udsagn, er Peter Ames Carlins informationsmættede, velskrevne og overbevisende komponerede værk om Bruce Springsteen en djævleblændt god biografi.

The Boss
Har du læst en bog eller to om Springsten, kender du historierne. Carlin holder sig til kronologien og beretter om enspænderen i skolen, der blev en lokal rockstjerne i New Jersey, skubbede sit band i baggrunden for selv at stå forrest i spotlyset. Som The Boss.

Han var tidligt et ’romerlys’ på en scene, men først med 1975-albummet ’Born to Run’ blev Springsteen den afgørende musiker i USA og siden i hele verden, der tog et par dyk ind i både de personlige og amerikanske skygger med ’Darkness on The Edge of Town’ og ’Nebraska’, før myten, manden og musikeren smeltede sammen som megatjernen Bruce Springsteen med ’Born in the U.S.A.’ i 1984.

Herefter følger bruddet med The E Street Band, den kreative stilstand, depression og antidepressiv medicin før genopstandelsen med det gamle band og efter 11. september 2001 med det brændende samfundsengagement, der altid har løbet gennem Springsteens sange.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce