Hovedperson. Søren Lerche, tidligere voldelig autonom og kriminel, fortæller om sin dystre fortid.
Foto: Anthon Unger

Hovedperson. Søren Lerche, tidligere voldelig autonom og kriminel, fortæller om sin dystre fortid.

Faglitteratur

Da virkeligheden overhalede revolutionen

Bogen kan bruges i debatten om moderne storbyliv for utilpassede drenge og mænd.

Faglitteratur
FOR ABONNENTER

Søren Lerche, denne bogs hovedperson, har været vidt omkring i sit 40-årige liv, som bogens titel antyder. Han er barn af 68-generationen, opvokset, efter alt at dømme, i en god familie, men alligevel begynder han tidligt på sin egen absolut alternative og grumsede livsbane.

Ulrik Dahlin, klog journalist, har fået Søren Lerche til at fortælle ud i alle hjørner af sine mange mørke bedrifter, men har også været langt omkring for at dokumentere de mange spegede aspekter af Lerches færden. Den vej rundt er bogen spændende som nogen kriminalroman.

Lerche kommer i 1990’erne ind i det autonome miljø på Nørrebro, men nøjes ikke med teoretiske revolutionsdiskussioner over en joint. Han bliver en drivende kraft i antifascistisk aktionsgruppe i et tæskehold, der drager rundt og banker nazister, når disse demonstrerer, ikke blot et blåt øje hist og her, men invaliderende tæsk og spark. Dertil røverier, tyveri og hærværk. Den kriminelle karriere fortsætter med tre hashbarer og starten på de brune bude, der i nogle år – og måske stadig – leverer hash og andet til privatadresser. Det hele, i teorien, for at finansiere venstreorienterede aktiviteter vendt mod det kapitalistiske system.

I den forbindelse er han både i Mexico og på Cuba for at studere den latinamerikanske variation af socialismen, som han er klarhovedet nok til at se ikke er vejen til paradis. På en tur til Baskerlandet lærer han af ETA, hvordan man laver bomber af krudtet i fyrværkeri.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce