Sprogforsker. Jørn Lund Selv placerer  sig som en af sprogfolket og han anfører, at man ikke kan forvente, at sprogfolk griber ind over for sproglige fejl og unoder. Alene af den grund, at opgaven er håbløs. Når et ord eller en vending er slået an, er løbet kørt.
Foto: NIELS HOUGAARD (arkiv)

Sprogforsker. Jørn Lund Selv placerer sig som en af sprogfolket og han anfører, at man ikke kan forvente, at sprogfolk griber ind over for sproglige fejl og unoder. Alene af den grund, at opgaven er håbløs. Når et ord eller en vending er slået an, er løbet kørt.

Faglitteratur

Kultiveret sprogbog fra Jørn Lund fortæller om døde ord og 'vattenuttehedder'

I ’Hvor går gransen’ udforsker Jørn Lund i velkendt og kultiveret stil et sprog i konstant bevægelse. Ja, i strakt galop.

Faglitteratur
FOR ABONNENTER

Jørn Lunds små kapitler om vores fælles sprog vil være nærværende avis’ faste læsere bekendt og mundgodt for alle, der interesserer sig aktivt for sproget. Selv kalder han dem »statusopdateringer om det danske sprogs umådelige rummelighed«, og hans stil er den veloplagte og kultiverede. Nærværende udgivelse baserer sig da også i vidt omfang på de på én gang opbyggelige og underholdende klummer fra avisen.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce