STÅSTED. Svend Brinkmann har efterhånden fået et gedigent følge af tilhængere, der i flok tager 'nej-hatten' på. Nu er han aktuel med en ny bog. Foto: Casper Dalhoff (arkiv)

STÅSTED. Svend Brinkmann har efterhånden fået et gedigent følge af tilhængere, der i flok tager 'nej-hatten' på. Nu er han aktuel med en ny bog. Foto: Casper Dalhoff (arkiv)

Faglitteratur

Svend Brinkmanns guide til det moderne menneskes selvfortælling burde være obligatorisk læsning

Tankegangen i Svend Brinkmanns nye bog 'Ståsteder’, der handler om at stå fast på værdier gennem at gøre noget, især det gode, er befriende enkel og brugbar.

Faglitteratur
FOR ABONNENTER

Svend Brinkmanns nye bog skal læses som en opfølger til succesen ’Stå fast’. Den var et opgør med de sidste mange års mantra fra især den borgerlige regering om omstillingsparathed og med den indadvendte selvoptagethed i terapi-, coaching-, mindfulness- og positiv psykologi-kredse. I den bidske, men humoristiske ’Stå fast’ handlede det om at tage nejhatten på i et opgør med tidens voksende ’tag-ja-hatten-på-og-vær-med’-strømning, individualisering og psykologisering. Som Brinkmann drilsk og provokerende skrev:

»Når man ser indad, ser man kun indvolde«.

En del føler sig trådt over tæerne af Brinkmanns tanker og position. Den er endda blevet kaldt populistisk. Det er selvfølgelig o.k. at være uenig. Brinkmann ønsker vel netop at provokere til debatten, til omtanken, så der kommer andet end cirkelsluttende begrundelser frem, som ikke kan diskuteres.

Livet handler ifølge Brinkmann om at tage aktivt del i verden gennem at gøre noget og ikke kun om at se ud på den verden, vi lever i, og analysere den. Gennem først og fremmest at gøre detgode. Dertil kræves der referencepunkter. Eller ståsteder, som han næsten var nødt til at kalde sin nye bog. Greb at holde fast i, når bussen kører. Nyttige begreber.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce