Skønlitteratur

Ida Jessen er en dygtig replikkunstner

LYDBOG Oplæsningens kvalitet lever op til den fremragende tekst i Ida Jessens roman 'Børnene'.

Skønlitteratur

Ida Jessens roman begynder med en kvinde, der står i et fuldstændig nulpunkt af sit liv.

»32 år gammel og ødelagt af kærlighed« – sådan formulerer hun det selv, da hun er ankommet til det øde skovhus i nærheden af Hvium, som hun lejer for at være i nærheden af det barn, hun har afgivet til faderen.

Den højspændte, nervøst lysende Solvej udagerer sit savn efter den 5-årige datter med sex som et tvivlsomt drug.

Detaljeret skildring Det er en forrykt periode af sit liv, som Solvej ikke ynder at tænke tilbage på, da hun senere falder på plads i tilværelsen, men som hun konfronteres med 15 år senere, da den voksne datter anklager hende for at have svigtet som mor.

Detaljerede skildringer af vejrlig og landskaber danner klangbund for Solvejs og de øvrige Hvium-folks indre og ydre dramaer, så der er nok at tage fat på for en oplæser.

INTERVIEW

Grete Tulinius falder gudskelov ikke for den fristelse, det må have været at spille teksten, men vælger en rolig tone, der passer til Ida Jessens klassiske prosa.

Men ganske diskret udnytter Tulinius de mange replikskifter til også med stemmen at tegne karaktererne.

God kvalitet

Hvor god en replikkunstner, Ida Jessen er, kommer til fulde frem i denne oplæsning.

Hun har aldrig skrevet et skuespil – har ingen bedt hende om det? Der skal noget til at høre en lydbog igennem, lige efter at man har læst romanen, der udkom i tirsdags.

Det siger noget om oplæsningens kvalitet, men ikke mindre om teksten. Den er fremragende.

ANMELDELSE

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce