Pernille Aalund koncentrerer sig om at se godt ud.
Foto: fra bogen/Henrik Adamsen

Pernille Aalund koncentrerer sig om at se godt ud.

Skønlitteratur

Pernille Aalund skriver pinlige sexråd til sin datter

Tv- og magasinkvindens håndbog til kvinder minder mest om en kontaktannonce.

Skønlitteratur

Jeg har et forklæde derhjemme, som er købt i en retrobutik på Coney Island.

Det er sådan et flæset et til at binde i livet som et lille skørt og er påtrykt en masse gode råd til, hvordan en god (hus)mor holder på sin mand på 50’er-måden. Det er tips som ’don’t get fat’, ’always have dinner ready’ og ’never say no to sex’.

Det er lidt den fornemmelse, jeg får, da jeg læser Pernille Aalunds nye bog ’Fra mig til dig’. Indledningsvis fortæller Pernille Aalund, at hun har været alvorligt syg og troet, at hun måske skulle dø. Derfor er hun gået i gang med at skrive dette »kærlige opslagsværk« til sin datter på 11 år, sådan at hun har bogen, i fald mor ikke er her længere.

Det er da en smuk tanke, selvom man overvejer lidt som læser, hvorfor det kun er datteren, og ikke de to sønner, der skal have mor-tips fra det hinsidige, men okay.

Dernæst forstår man på Aalund, at hendes præpubertære datter er et meget privat menneske – som alle unge i den alder – men Pernille Aalund vælger altså alligevel at udgive en hel bog med historier om mors spændende sexliv, erfaringer med sexlegetøj og livslange kamp mod kroppens aldringstegn.

Det minder mig lidt om dengang, min mor spurgte mig, som præpubertær, genert skolepige, om min nye kæreste »bollede dejligt«. ’Det er for meget, mor!’, får jeg lyst til at råbeDet minder mig lidt om dengang, min mor spurgte mig, som præpubertær, genert skolepige, om min nye kæreste »bollede dejligt«. ’Det er for meget, mor!’, får jeg lyst til at råbe. Igen.

Men vi forstår på Aalunds opslagsværk, at sex og mænd og krop er det vigtigste i hendes liv. Således er 124 sider afsat ’mænd og sex’, 13 sider ’familie’, 30 sider ’karriere’, 23 sider ’krop’ og så lidt om bolig og vigtigheden af venskaber med mænd.

Det hele er layoutet i et dagbogs-lignende univers med indsatte papirklips, blyanter, breve, frimærker, familiefotos og et enkelt læbestiftkys. Det er meget intimt, forstår vi.

En kontaktannonce

Apropos det visuelle har Aalund valgt at illustrere sin bog med en række flotte sort-hvide fotografier af sig selv. Hun er i undertøj på de fleste af dem, med bollehår, i gang med at lakere negle, med papillotter i håret, i stiletter.

Min personlige favorit er det nøje komponerede fotografi fra Aalunds seng med en bog (jeg er klog), en spritpen (jeg er kreativ), en keramikkop (jeg er æstetiker) og et lille kig til en blonde-bh (jeg er fræk og feminin).

Det sender dog et virkelig sært signal med alle disse frækt opstillede fotos i en bog til en datter og gjorde, at jeg som læser overvejede, om hele dette ’opslagsværk’ måske i virkeligheden er en slags kontaktannonce? En måde at sige: Jeg er fræk og i mit livs form, kom og ta’ mig!

Det er i hvert fald tydeligt, at Aalund er en kvinde, der gør meget ud af sit udseende; noget, hun gerne vil give videre til sin datter:

»Jeg vil håbe for dig, at du formår at holde dig nogenlunde slank hele livet«, skriver hun og fortæller, at hun selv vejer det samme, som da hun var i tyverne, og at hun har lavet en plan for sin krop for det næste år med mål for »vægt, mave, arme, baller, ryg og kondition«.

Bizar fetich
Pernille Aalund er netop fyldt 50. Det virker for mig helt forskruet, at så voksen en kvinde kan bruge så meget tid og energi på sin krop.

Det er uklædeligt navlebeskuende og en bizar fetich at ville give videre til næste generation.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Men ifølge Aalund bør en kvinde altid have makeup på, gå i høje hæle, have små fødder, max spise fem mandler om dagen (ikke fire, ikke seks, men fem!), have en rund bagdel, tynde ben, trimmede øjenbryn, aldrig spise slik, have sex hver dag, ikke have hvide vægge i sit hjem, holde sig fra billigt bomuldsundertøj, lade brødkurven stå ... Jamen, jeg kunne blive ved.

Hold op, hvor stressende at skulle leve op til alt det! Ud over de mange lister med tips og tricks anbefaler Aalund desuden sin datter – og alle andre kvinder – at få sig nogle skønhedsoperationer.

Restylane eller implantater i kinderne, botox i panden, fyld i læberne, bryst- og maveløft, hvis det er nødvendigt, og så videre.
Opslagsværk for komplekser

Det, jeg overhovedet ikke forstår ved dette ’opslagsværk’, som jeg har svært ved at kategorisere som ’kærligt’, er, hvorfor Aalund har så travlt med at give sit barn, og andre kvindelige læsere, komplekser?

Skal vi virkelig bruge vores liv på at bekæmpe og fixe kroppen? Pernille Aalund er en forretningskvinde, der har opnået store ting i sin karriere. Alligevel ligger hendes fokus i livet på at holde på en mand og holde sig ung og stram.

Jeg gad godt at se, hvordan et ’kærligt opslagsværk’ til hendes sønner ville se ud? Mon de også skal sørge for at holde »numsehullet fint og uden for mange folder«?

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce