debuterende Conrad Fields er tillige stifter af Copenhagen ShortFilm Festival i Ørstedsparken. Her ses han dengang imellem sine to medstiftere.
Foto: MIK ESKESTAD (arkiv)/Jyllands Posten

debuterende Conrad Fields er tillige stifter af Copenhagen ShortFilm Festival i Ørstedsparken. Her ses han dengang imellem sine to medstiftere.

Skønlitteratur

Debutbog med insider-indsigt fortæller live fra bandekrigen

Conrad Fields 'Minusmand' handler om alt det, som står i avisen.

Skønlitteratur

Tre skud«. Sådan indleder debuterende Conrad Fields ’Minusmand', der handler om alt det, som står i avisen. Bandevold. Racisme. Narko. Tatoveringer. Og skud. Mange skud. Dertil voldsomme optøjer, når FCK spiller i Parken.

Conrad Fields kender sit stof. Forfatteren er selv af blandet herkomst som Vordingborg-Amerikaner, han har arbejdet med børn og unge og er tillige stifter af Copenhagen ShortFilm Festival.

Hans ærinde med 'Minusmand' - der skal efterfølges af ’Plusmand’ - er at beskrive den voldsomme radikalisering på begge sider af ’hegnet’. Nu er der ikke længere plads til blandede venskaber som det imellem Tobias og Ali.

Historien starter nærmest i dur, fordi de to knægte på 15 år har noget fint sammen. Ali, der er lidt af en stræber, og Tobias, der ikke kan stave til sit eget navn. Men efterhånden eskalerer begivenhederne, så de begge to kommer ud i noget alvorligt snavs.

’Minusmand’ er tydeligvis skrevet ud fra et kendskab til (først og fremmest) de indvandrertunge områder. Man mærker den hektiske stemning på ghettoens parkeringsplads, hvor der handles, poseres, overvåges og skydes.

Ligeså er det i den finere lounge i Parken, hvor der også bliver handlet, poseret, overvåget og stukket med kniv. Det er fint beskrevet og brutalt formuleret. Men selve historiens opbygning og personernes fremtræden er for gennemskuelig.

Hele vejen ser man skabelonen bag handlingen, der i sandhed ender i minus. Især Ali er standardtypen på en fyr med meget ære og lidt forstand (selv om han er klog!).

Hvis man betragter ’Minusmand’ som en live reportage fra den aktuelle slagmark, er det en god bog. Hvordan mon forfatteren får vendt skuden til et plus?

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce