Foto: FINN FRANDSEN (arkiv)
Skønlitteratur

Forlag har store forventninger til roman fra Yahya Hassans kontaktperson

Trods middelmådige anmeldelser til 'Ord' tror People's Press på en succes.

Skønlitteratur

I dag er endnu et kapitel i fortællingen om Yahya Hassans vej ind i den litterære superelite udkommet, men denne gang er historien fortalt af en biperson i digterens liv.

Fortælleren er Louise Østergaard, bogen 'Ord' er hendes debutroman, og selvom hun endnu ikke på samme måde som Yahya Hassan er en del af det finlitterære selskab, så er hun ikke helt ukendt.

Hun er nemlig den 40-årige kvinde, som for år tilbage havde et kærlighedsforhold med Yahya Hassan, og bogen skildrer netop det forløb.

LÆS OGSÅ

People's Press, som udgiver bogen, har store forventninger til salget.

»Vi kan ikke sige noget om, hvor det bærer hen. Men medierne har haft en ret massiv opmærksomhed rettet mod bogen. Mange vil nok være nysgerrige for at se, hvad det er for noget«, siger pressemedarbejder Signe Holten.

BEDØM SELV

Skæver man til dagens anmeldelser af debutromanen, går 'Ord' formentlig ikke over historien i samme grad som Yahya Hassans litterære debut. Hans digtsamling er den bedst sælgende digtsamling i Danmark nogensinde.

Lunkne anmeldelser

Bogen blev anmeldt i Politiken tirsdag, og i dag er der anmeldelser i Information, Berlingske og Jyllands-Posten.

Ingen af stederne er begejstringen for romanens litterære kvaliteter dog overvældende. Skudsmålene svinger fra »pinlig« og »skolepigeromantisk« til »ganske fin« og »momentvis lynende«.

LÆS OGSÅ

Karaktererne varierer mellem to og fire stjerner til Louise Østergaard, og hårdest er Jyllands-Postens dom. Her kalder anmelder Niels Lillelund bogen »elendig« og »for forfatteren decideret pinlig«.

Det tager forlaget i stiv arm.

»Vi havde forventet, at der ville komme forskellige anmeldelser af denne type bog. Det er en del af spillet, men det er vigtigt at understrege, at bogen anerkendes bredt for dens egne kvaliteter«, siger Signe Holten.

Læs et uddrag af 'Ord' fra riidr her

Op mod udgivelsen er det blevet debatteret heftigt, om bogen er forfatterens forsøg på at tjene på Yahya Hassans store berømmelse, men den kritik affejer anmelderne i store træk.

Peoples Press mener, at det først er interessant at se nærmere på salgstallene om mindst en uge.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce