hr-tryk. Hvor ville det være rart at have 7 milliarder venner! Eller ville det?
Foto: Illustration fra bogen: Mette Marcussen

hr-tryk. Hvor ville det være rart at have 7 milliarder venner! Eller ville det?

Skønlitteratur

Bluitgens børnebog gør op med selfiesygen

Der findes kun én kur mod selfiesygen.

Skønlitteratur

Kåre Bluitgen kan også fatte sig i korthed. Teksten til billedbogen om hr. Tryk På er lige ved at være for kort.

Men så træder Mette Marcussen til med illustrationer, der hopper og danser og flimrer. Flimrer ligesom den skærm, som den lille mand med den sjove hat tager livtag med hver eneste dag.

Hr. Tryk På vil så gerne blive set og hørt ude i det digitale rum, men der er ingen, som lægger mærke til ham. Der er alt for mange om buddet. Hr. Tryk På er ude, og han ved det godt selv. Dagene kører i sløjfe. Han har både Foma og selfiesyge. Hvad skal han gøre?

Først forsøger den lille mand med den store skærm at slå rekorden i likes og venner og berømmelse. Hr. Tryk På går efter at få 7 milliarder venner. Det er flere end Vladimir Putin. Han vil udforske Jorden og himmelrummet fra sin trygge stol. Han vil dykke ned i Marianergraven med sit digitale kamera.

Og så vil han være den første, der spiller tuba på bagsiden af Månen. Men ak! Der er ingen, som ser ham. Der er alt for mange selfier derinde. Så hr. Tryk På klikker udad. Og kigger på verden med nye øjne. Og hvad ser han? Han ser kærligheden.

Så smukt og gammeldags og evig rigtigt. Og her hjælper Mette Marcussens romantiske, venlige og kloge myldrebilleder. Skabt i computer, men varmet over sagte ild fra livets kaffemaskine bagefter. Mon ikke hr. Tryk På har lært det nu?

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden