Til februar kan ’Slicechair’ og andre vilde værker af Mathias Bengtsson opleves på Designmuseum Danmark.
Foto: Kalle Magnuson/ Andreas Omvik/PR

Til februar kan ’Slicechair’ og andre vilde værker af Mathias Bengtsson opleves på Designmuseum Danmark.

Design

Dansk design i 2018: Her er fem udstillinger, du ikke må gå glip af i år

Smykker med magt og stole, der vokser ud af et computerprogram. 2018 bliver et år, hvor design skal fortælle danmarkshistorie, men også fascinere med lækre materialer og kurvede former, skriver designskribent Lars Hedebo Olsen i denne klumme.

Design
FOR ABONNENTER

Der vil både være afdøde designere og helt unge designere. Nogle, der udtrykker sig i træ, og andre der er bedst til guld. Udstillinger så små, at de næsten ikke er udstillinger, og andre så store, at man taber vejret.

Kendetegnende for årets lokkende udstillinger er, at de dels handler om skabende ånder, man gerne vil lære at kende, dels at de viser værker, der har en betydning for hverdagen, samtidig med at de spiller en rolle på et politisk plan.

2018 er året, hvor en stribe kreative personer ville være fyldt 100 år – Bjørn Wiinblad, Gutte Eriksen, Grethe Meyer og Halldor Gunnløgsson. Bortset fra en udstilling på Clay i Middelfart med keramikeren Gutte Eriksen er der dog ikke lagt op til den store 100-års fest nogen steder.

Wiinblad vil dog blive fejret løbende i Det Blå Hus i Lyngby, og vi vil helt sikkert også høre noget fra Grethe Meyers arvtagere, der passer på hendes store produktion, der blandt andet omfatter det ovnfaste stel Ildpot og spisestellet Blåkant.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce