Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

OGså musik af Bob Dylan kan findes på nettet (arkiv).
Foto: ROGELIO SOLIS/AP

OGså musik af Bob Dylan kan findes på nettet (arkiv).

Fakta, kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Musik på nettet

Fra download af musikfiler til amerikansk valgkamp.

Fakta, kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Musik for de tekniksvage
Selv om man hverken ved, hvad torrents er, eller hvordan man downloader filer, så kan man sagtens lytte til masser af både ny og gammel musik på sin computer. Uden man vel og mærke behøver at gøre noget ulovligt eller have dankortet op af lommen. På myspaces musikside har enhver musikant med eller uden respekt for sig selv en profil. Man kan søge direkte på artister, eller man kan søge på genrer og forskellige lande. Vil man for eksempel høre, hvordan dødsmetal fra Congo eller måske et godt hiphop beat fra Bhutan lyder, så er Myspace.Music et godt sted at starte. Har man en mere strømlinet musiksmag, kan man også finde Bob Dylan eller U2. Svagheden ved siden er, at man kun kan lytte og ikke gemme, og at de forskellige bands typisk kun har fire-fem numre liggende. Men en god side til at spotte den musik, man senere ender med at købe.

Anderledes amerikansk valgkamp
Primærvalgene fylder godt i de danske medier, men hvis man vil have en anderledes dækning som supplement, så er det værd at surfe forbi Huffington Post. En blogbaseret netavis, der ikke bare skriver om, hvad der sker i kapløbet mellem Obama og Hillary, men også i høj grad er med til at påvirke det. Siden har flere millioner besøgende hver måned, måske fordi det ofte er her, man kan læse, hvad der sker på mange af de to kandidaters lukkede arrangementer, hvor den etablerede presse ikke har adgang. Som så mange andre amerikanske blogs er Huffington Post politisk farvet. Liberal er vel det bedst dækkende ord.

Køb og byt bøger
Når man bliver træt af bogstaverne på skærmen, er det en rar ting at kunne sætte sig med en god bog. Inden man slukker computeren, kunne man jo så lige bruge nettet til at købe sig en ny forsyning litteratur at hygge sig med i lænestolen. På Bogbasen kan man både købe ny og brugt litteratur, og man kan også sælge og bytte. Måske man skulle bytte den tunge udgave af James Joyces Ulysses, som man alligevel aldrig får læst, til noget mere letfordøjeligt a la Stieg Larsson? Siden er overskuelig og nem at bruge, men det er svært at vælge.

Når de andre holder rygepause
Selv om jeg er ikkeryger, er jeg begyndt at gå med ud på terrassen, når rygerne skal have en nikotinlanse. Mest på grund af solen og det gode selskab. Når det er vinter, bliver jeg inden døre. Pauser skal man jo stadig have, og man kan jo bruge dem til at få en klukkende griner på. Det sørger tegnefilmene Family Guy og South Park for, og de kan heldigvis ses gratis og ganske lovligt på nettet. Et afsnit tager omkring en halv time, og deler man dem op i små bidder, så svarer det vel meget godt til, hvad de nikotinafhængige bruger på at suge og skodde hver dag. Fem minutter i selskab med The Griffins fra Family Guy og Kenny fra South Park er bedre end fem minutter i selskab med Prince eller Kings.

www.southparkstudios.com og www.familyguynow.com

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden