Links til poesi og sites for barnlige sjæle

Tegnefilm for voksne og tåbelige tyrkfejl. Denne uges links udvalgt af Jesper Knudsen, Journalist På Politikens Kulturredaktion.

Fakta, kultur

Poetisk loppemarked
Digte.dk er en side, hvor alle med poetiske tilbøjeligheder kan offentliggøre deres private digte. Et besøg på siden er som at gå på loppemarked om søndagen. Ufattelig mange privatpersoner bruger anledningen til at komme af med ting, der hører til på lossepladsen. Men når det så er sagt, er der en omtrent lige så god chance for at opdage et overraskende, rørende eller ligefrem morsomt amatørdigt, som der er for at finde en designerstol i Holte. Her slipper man bare for at prutte om prisen, for det er ganske gratis og temmelig hyggeligt.

Øj, det’ for voksne
Tegnefilm for voksne hedder ikke tegnefilm. De hedder visuals. På hjemmesiden artrebels.com kan man finde nogle af slagsen. De er typisk lavet som små poetiske musikvideoer – befriet for genrens hængedynd af bævrende baller og blingbling! Artrebels.com har desuden også en masse andet kunstlir og en webshop, hvis det bliver for kunstnerisk.

Tåbelige tyrkfejl
Det er plat, men det er sjovt. Når først man scroller sig ned igennem siden cigarfar.dk, hvor entusiaster med humoristisk sans har samlet utallige eksempler på stavefejl i det offentlige rum, bliver de absurde billeder så mange, at smilet ikke kan holdes tilbage. For eksempel denne annoncetekst: »På Chanaikysten kan du være sikker på at få en rigtig afslappende ferie, hvor strandliv og solrigt klima krydres med udflugter, græsk mand og en venlig atmosfære ...«

Godnathistorier – i dit fjæs
Klørkonge.dk kalder sig for Danmarks første mp3-forlag og er perfekt for børneforældre og barnlige sjæle. For her kan man downloade 10-15 minutter lange godnathistorier. Gratis. Sproget er direkte og historierne bevidst hamrende useriøse. For det er for børn, og netop derfor er det både tillokkende og befriende for voksne at lytte med. De fleste historier gemmer sig selvfølgelig bag linket ’Sindssygt langt ude københavnske godnathistorier’.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce