0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Åbent brev til Tøger Seidenfaden fra Mosaisk Troessamfund

Fakta, kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

»København den 16. januar 2009

Kære Tøger Seidenfaden

Siden opstarten af den igangværende konflikt mellem Hamas og Israel har jødiske samfund ud over Europa været udsat for trusler, hærværk og brandattentater, og i Danmark har der udover skudattentatet mod 2 israelere i Odense været konstateret direkte chikanerier mod troessamfundets medlemmer.

Situationen er udmærket beskrevet i Politikens leder den 13. januar 2009, hvor det bl.a. anføres:

”Demonstranter på Rådhuspladsen i København råber smædeord mod jøder og demokrati. Jøder færdes nødig med kalot i særlige københavnske gader. Og sympatisører med Israel er mødt med antisemitiske smædeord. Desværre, der er et mønster…..

Antisemitisme skal ikke ignoreres, ikke mødes med et forlegent smil. Det skal afvises.”

På den baggrund er det uforståeligt, at Politiken den 14. januar 2009 bragte følgende illustration af Per Marquard Otzen:

Illustrationen har, som det fremgår nedenfor, sin baggrund i billedet af den lille jødiske dreng, der beordres frem af nazisterne i Warszawa Ghettoen 1943:

For Det Mosaiske Troessamfund og ikke mindst de jøder, der er overlevende efter Holocaust, er det uforståeligt, at der skal foretages sådanne sammenligninger mellem Israels hærs handlemåde og nazisternes forsøg på Endlösung af det jødiske folk.

Med mindre Politiken virkelig mener, som tegningen giver udtryk for, at forholdet mellem Israel og Hamas kan sammenlignes med forholdet mellem Hitlers Tyskland og europas jøder?

Det er en total forvrænget sammenligning, der kun styrker de kræfter, som Politikens leder ellers advarer imod.

Det Mosaiske Troessamfund ser frem til at høre dine bemærkninger.

På troessamfundets vegne

Finn Schwarz

Medlem af det Mosaiske Troessamfunds repræsentantskab«

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts