Privatfoto.

Privatfoto.

Fakta, kultur

Steffen Larsen

Børne- og ungdomsbogsanmelder ved Politiken.

Fakta, kultur

Steffen Larsen, (f. 1943).

Anmelder børnelitteratur her i avisen.

Jeg er medarbejder ved magasinet Børn & Bøger og holder desuden en lang række kurser og foredrag over hele landet. Jeg er gennem mange år fast mand på Introduktion til bogsæsonen med børne- og ungdomslitteratur og tegneserier.

Mit formelle uddannelsesforløb sluttede med en 1. del i historie ved Københavns Universitet. I mange år var jeg lærer ved indkaldeskolen for militærnægtere i Slagelse. Fred har haft min store interesse, siden jeg som helt ung gik med i atommarchen fra Holbæk til København.

Jeg har også været engageret i fagligt arbejde igennem Selskabet for børnelitteratur (Ibby-Danmark). Her har jeg især været med til at indstille forfattere og illustratorer til internationale udstillinger og priser.

Foruden bidrag til antologier og tidsskrifter har jeg skrevet to bøger under eget navn. De er begge kommet på forlaget Høst & Søn. ’Vilde veje’ fortæller om nyere danske ungdomsbogsforfattere. ’Næsten’ handler om fred og forsoning.

Jeg har oversat Uri Orlevs ’Øen i Fuglegaden’ (Gyldendal), og var medarrangør af den fine udstilling ’Billeder fra Iran’, der turnerede Danmark i 2006-07.

For øjeblikket er jeg engageret i Forfatterakademiet for minoritetsunge.

ingenting

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce