Foto: Peter Hove Olesen

Foto: Peter Hove Olesen

Fakta, kultur

Thomas Vigild

Spilredaktør og it-journalist.

Fakta, kultur

Thomas Vigild (f. 1978), spilredaktør og it-journalist. Har siden 1991 skrevet om spil og IT i Politiken, og arbejder i dag som spilredaktør, blogger og it-journalist.

Thomas skriver oftest til Kultur, LørdagsLiv og Tjek.

Redaktionsmedlem på Spilordningen under Det Danske Filminstitut, der uddeler økonomisk støtte til udvikling af nye originale danske computerspil.

Ekstern lektor i faget Game Journalism and Marketing på IT-Universitetet i København.

Juryformand for brætspilsprisen Guldbrikken , og formand for Dansk Spilråd.

Udover Politiken arbejder Thomas som freelancekonsulent for forskellige institutioner, private virksomheder, biblioteker og fagforeninger i alt hvad angår spil, spilkultur og spildesign. Giver ofte foredrag om IT, teknologi, spil og spilkultur rettet mod bibliotekarer, pædagoger og lærere, og har de sidste fire år undervist på bl.a. Danmarks Biblioteksskole og på centralbibliotekerne i Vejle, Frederiksberg, Odense, Esbjerg og Århus.

Uddannelse:

Uddannet cand. mag i Musikvidenskab og Datalogi fra Københavns Universitet med bifag i Computerspilskultur og Computerspilsteori fra IT-Universitetet i København.

Har derudover suppleret med fire halvårs-kurser i journalistik på Danmarks Journalist Højskole i nyheds-, baggrunds-, feature- og webjournalistik. Derudover enkeltkurser i interviewteknik, web-journalistik, visuel journalistik og mundtlig formidling.

Har arbejdet som freelance-journalist på medier som Illustreret Videnskab, Ekko, T3, HK Samdata og Komputer for Alle, og designet spil for bl.a. Experimentarium.

ingenting

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce