Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Kaldet. »Selv om jeg sidder her og blomstrer på et tag i New York, så er der noget, der gør, at jeg bliver nødt til at lave den her film«, siger Niels Arden Oplev om 'Kapgang'. Arkivfoto: Finn Frandsen

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Succesinstruktør dropper USA til fordel for Sdr. Omme

Niels Arden Oplev laver nu en film om teenageliv i provinsen.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det kører ellers meget godt for ham, synes han selv. Niels Arden Oplevs film ’Mænd der hader kvinder’ spiller i mere end 100 biografsale over hele USA. Fem sale alene på Manhattan i New York, hvor han bor med sin familie.

Det er ikke længe siden, han pakkede alt og krydsede Atlanten for at forfølge drømmen om at lave store internationale film. Alligevel kommer hans næste film til at foregå i Danmark – et skævt teenagedrama fra 1970’ernes Vestjylland.

»Mit mål har hele tiden været at fortsætte med at lave film i Skandinavien og samtidig lave en engelsksproget film. Jeg er i USA for at sondere terrænet. Jeg udvikler ting, som jeg ikke kan snakke om. Men det går langsomt. Folk her rider samme ikke dag, som de sadler«.

Derfor peger næste filmprojekt fra instruktøren ikke mod Amerikas stepper, men i stedet mod den sandede jord i Vestjylland. Den kommende film skal bygge på skuespiller og instruktør Morten Kirkskovs debutroman, ’Kapgang’, som udkommer på fredag. Og det er ikke tilfældigt, at Arden Oplev vil lave denne film.

»Morten og jeg har kendt hinanden et stykke tid, og vi har tidligere snakket om at lave en film sammen«, siger Niels Arden Oplev, som selv høstede stor anerkendelse for filmen ’Drømmen’ fra 2006.

Provinsfortællinger med kød på
»På grund af ’Drømmen’s store succes ville jeg gerne lave en arvtager – ikke nødvendigvis med de samme karakterer, men jeg kan godt lide fortællinger ude fra provinsen med noget kød på«.

Han fortalte Morten Kirkskov, at han drømte om at lave en film om en teenager, der mister sin mor, og hvad det gør ved ham og de efterladte.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden