Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Erik Clausen laver film om døden: »Jeg har ikke selv så mange år tilbage. Det har jeg jo ikke, for fanden«

Vi har en akavet måde at omgås døden på, synes filminstruktør Erik Clausen. Ikke mindst hans venstreorienterede venner har svært ved at finde ud af, hvad de stiller op med den, siden de nu har skrottet kirken. Men så kan man jo altid lave en film om den. En film fuld af liv og kærlighed. Om døden. Er det Clausens egen død, han tager forskud på? Vi cykler ud for at finde svaret.

FOR ABONNENTER

Jeg har lige siddet på et rødt plyssæde og set Erik Clausen dø. Han lå i en hospitalsseng og åndede ud med en lang hvæsende lyd. Det var sådan, jeg så min egen mor forlade verden for en del år siden. Med den samme lyd. Som om hun punkterede. Og væk var hun så, ligesom Clausen. Eller Thorvald, som han hedder i filmen.

Erik Clausen har selv svært ved at se den scene, indrømmer han nu, hvor vi sidder og får en cognac i hans filmselskab. Vi sidder ude i det rummelige køkken. Det er aften, og her er ingen andre end os. Endevæggen er fyldt med trofæer. Hans italienske racercykel står og hviler sig op ad et bord.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden