Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Claus Nørregaard/POLITIKEN
Illustration: : Claus Nørregaard/POLITIKEN

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Gorpcore-typerne, der sjosker rundt i Københavns gader, har også invaderet tv, YouTube og biograflærredet

Det er ikke kun på gaden i København, at alle de hippe render rundt og ligner lækre naturvejledere med Ib Michael-ansigtskulør og tjavset tørshampoo-hår. Gorpcore-typerne har også invaderet tv, YouTube og sågar biograflærredet, men det er ikke altid lige interessant at se på, mener Lucia Odoom.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Gorpcore er et mode- og kulturfænomen, der for alvor fik sit gennembrud i Danmark for et par år siden, efter at en artikel på K-forum foldede begrebet ud som ny allestedsnærværende modedille. For lige pludselig gik alle de hippe rundt og lignede lækre naturvejledere med Ib Michael-ansigtskulør og tjavset tørshampoo-hår. Artiklen beskrev Gorpcore som »klassisk outdoor-tøj i grundfarver med et strejf af undergang og samfundskritik. Et modemæssigt trailmix, hvor man er klædt på til blæst og regn i både symbolsk og praktisk betydning.« Gorpcore er en sammentrækning af ’gorp’, som er en blanding af nødder og tørret frugt, der er obligatorisk føde for outdoortyper, og ’normcore’, som er en modetrend, der dækker over uprætentiøs dagligdagspåklædning.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden