0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.
Denne artikel er delt af Emil Arenholt Mosekjær. Som abonnent kan du frit dele artikler med familie og venner – det kræver kun, at de logger ind eller opretter en profil.

Næste:
Næste:

For 10 år siden rystede 'Armadillo' den danske offentlighed: Var det en rekrutteringsfilm eller en øjenåbner?

For 10 år siden satte dokumentarfilmen ’Armadillo’ ild til debatten om Danmarks krigsdeltagelse i Afghanistan med scener af brutale kamphandlinger. Kritikere håbede, at den ville få danskerne til at vågne op og vende krigen ryggen. Men gik det sådan? Noget tyder på, at filmen ikke bare antændte debatten, men også lokkede flere unge mænd i krig og styrkede den politiske støtte til krigsveteraner.

FOR ABONNENTER

Daværende forsvarsminister Gitte Lillelund Bech (V) måtte i et åbent samråd »kommentere de danske soldaters optræden« i filmen, og Forsvarets Auditørkorps måtte undersøge, om de havde handlet i strid med internationale krigsregler.

Du er der næsten

Du behøver ikke et abonnement for at læse artiklen. Det eneste, du skal gøre, er at oprette en profil, og så kan du læse videre.

Opret profil