Banksy Gadekunstneren med den hemmeligholdte identitet er nomineret til en Oscar for dokumentarfilmen 'Exit Through The Gift Shop'.
Foto: ANONYMOUS/AP

Banksy Gadekunstneren med den hemmeligholdte identitet er nomineret til en Oscar for dokumentarfilmen 'Exit Through The Gift Shop'.

Film og tv

Oscarshow siger nej til forklædt graffitistjerne

Oscarchef vil ikke risikere at overrække prisen til en forkert Banksy.

Film og tv

Streetartens ukronede konge, engelske Banksy, har altid værnet om at hemmeligholde sin private identitet. Og stod det til ham (hende?), ville Oscar-showet, der løber af stablen natten til mandag dansk tid, ikke blive nogen undtagelse.

Derfor har kunstneren, der er nomineret til en statuette for sin dokumentarfilm 'Exit Through the Gift Shop' anmodet arrangørerne om at få lov at møde op i Kodak Theatre i forklædning.

Men udsigten til en inkognito potentiel Oscar-vinder var for aparte for filmakademiet, der står bag arrangementet.

Fem Banksy'er iført abemasker? Akademiets leder Bruce Davis begrunder afslaget på Banksys forespørgsel med nødvendigheden af at holde ubudne gæster væk fra den store gallaaften.

»Det morsomme men urovækkende scenarie er, at filmen vinder, og fem gutter i abemasker melder sig på scenen. Hvis alle hævder at være Banksy, hvem helvede giver vi så prisen?«, siger han til Guardian.

Den debuterende dokumentarfilminstruktør udtaler, at han er »højst overrasket« over, at han ikke får lov til at forklæde sig.

Når den portrætterede portrætterer
'Exit Through the Gift Shop', der havde premiere sidste år på Sundance-festivalen, er et portræt af en dokumentarfilminstruktør, der ønsker at lave et portræt af Banksy.

Indviklet? Lidt måske.

Banksy selv forklarer det således: Instruktøren Thierry Guettas projekt med at lave en film om Banksy var så elendigt, at Banksy så sig nødsaget til at pege kameraet mod Guetta i stedet.

Banksy sætter sit mærke på L.A.
At Banksy allerede befinder sig i Los Angeles, har byens borgere kunnet konstatere ved selvsyn. I den seneste uges tid har han taget husmure og billboards flittigt i brug.

Et af kunstnerens spor er et grafitti- piece, der forestiller Søren Brun fra Radiserne, der hælder benzin ud ved siden af en udbrændt bygning.

Imod konceptet prisuddelinger

Om den gådefulde kunstner vælger at komme til Oscar-ceremonien - også uden maske - forbliver endnu uvist.

»Jeg er imod selve konceptet omkring prisuddelinger, men jeg er villig til at gøre en undtagelse, når jeg selv er nomineret, siger han.

Og tilføjer: »Sidste gang, der var en nøgen mand dækket af guld i mit hjem, var det mig selv«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden