Trofast. Michael Gough spillede butler for Bruce Wyne/Batman i fire film. Han døde i går.
Foto: CHRISTINE LOSS/AP

Trofast. Michael Gough spillede butler for Bruce Wyne/Batman i fire film. Han døde i går.

Film og tv

Batmans butler er død

Michael Gough blev 94 år gammel.

Film og tv

Skuespilleren Michael Gough, bedre kendt som Batmans butler, Alfred Pennyworth, døde i går.

Igennem fire film fandt han sit største publikum i rollen som det stabile modstykke til Bruce Waynes omtumlede dobbelttilværelse som introvert superhelt og hovedrig ungkarl.

Han spillede over for Michael Keaton med britisk snusfornuft i 'Batman' (1989) og 'Batman Returns' (1992) og stillede op igen, da først Val Kilmer og siden George Clooney iførte sig sort tricot og panserdragt i henholdsvis 'Batman Forever' (1995) og 'Batman & Robin' (1997).

Gough var glad i biroller Og Michael Gough var birolleskuespiller af hjertet.

»Det er den ideelle måde at leve på«.

»Du har ikke stjernens ansvar, du er heller ikke så dyr som ham, og du får nogle dejlige roller. Desuden skal du ikke bekymre dig om status eller hakkeorden«, sagde han til New York Times.

Igennem sin mere end 65 år lange karriere nåede han, udover at varte Batman op, at medvirke i over 150 film- og tv-produktioner.

Tim Burton var stor en ynder

Blandt andet var Tim Burton stor fan af hans medvirken i en række gyserfilm fra 1960'erne, skriver BBC.

Den legesyge instruktør, der stod bag de to første Batman-film, vedblev da også at finde plads til ham i sine produktioner.

LÆS MERE

Michael Gough var således med i 'Sleepy Hollow' og lagde blandt andet stemme til dukker i 'Corpse Bride' og 'Alice i Eventyrland'.

Fans af kultserien Doctor Who vil muligvis huske ham som den skurkagtige 'The Celestial Toymaker' fra episoden af samme navn dateret 1966.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden