provokateur. Lars von Trier førte sig aggressivt frem på i Cannes, hvor han også viste sin næve med ordet 'fuck'.
Foto: JONATHAN SHORT/AP

provokateur. Lars von Trier førte sig aggressivt frem på i Cannes, hvor han også viste sin næve med ordet 'fuck'.

Film og tv

Lars von Trier dropper store pressemøder

Det skyldes »den her dumme, dumme danske humor«, forklarer han.

Film og tv

Den danske instruktør har besluttet, at dansk humor ikke begår sig vel i store forsamlinger.

Jeg har lært, at jeg ikke bør gå til store pressekonferencer

De nazistiske udtalelser var dårlig dansk humor, og det skal man holde væk fra store pressemøder. Det er den erkendelse, som den danske instruktør Lars von Trier er kommet frem til efter skandalen på filmfestivalen i Cannes.

»Jeg har lært, at jeg ikke bør gå til store pressekonferencer, for når de her ting kommer ud af min mund, specielt når det er den her dumme, dumme danske humor, så er det ikke alle, der forstår det«, siger Lars von Trier til filmmagasinet Empire.

»Jeg fortryder, at jeg var så dum«.

TV

Lars von Trier forklarer sine kommentarer om nazister og jøder. Kilde: AP

Instruktøren fortæller, at han kaldte sig selv nazist, fordi han for nylig har fundet ud af, at hans biologiske far er tysk.

»Det var bare for at gøre det klart, at jeg troede, jeg var jøde, men så fandt jeg ud af, at jeg var "nazi"«, siger Lars von Trier og fortsætter:

»Jeg tror, der er en lille smule nazist i os alle sammen, og der er også en lille smule menneske i Hitler. Jeg tror, at hvis du benægter det, så kan det blive farligt«.

Den danske filmmager chokerede journalisterne ved en pressekonference på Cannes Filmfestival, da han fortalte om sin tyske slægt og erklærede, at han kunne "forstå" Hitler.

Blev bortvist
Instruktøren undskyldte siden sine naziudtalelser, men blev smidt ud af filmfestivalen, hvor Kirsten Dunst senere modtog prisen som bedste skuespillerinde for sin rolle i Lars von Triers 'Melancholia'.

LÆS

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce