Foto: PR / Nordisk Film
Film og tv

'The Hunger Games' kan slå indtjeningsrekord

Scifi-filmen kan blive en af de bedst indtjenende film nogensinde.

Film og tv

Forventningerne er store til denne uges mest hypede premierefilm, 'The Hunger Games'.

The Hollywood Reporter skriver, at filmen kan blive en »Box Office Shocker« med en indtjening på mellem 130-140 millioner dollar i åbningsweekenden.

Det vil gøre den til den mest indtjenende premiere film i marts nogensinde og sidestille den med blockbustere som Batman-succesen 'The Dark Knight'.

LÆS ARTIKEL

Tiltaler også mænd
Filmen er baseret på en romantrilogi af forfatteren Suzanne Collins, og bøgerne er oversat til 26 sprog og solgt i mere end 23 millioner eksemplarer i USA alene.

Filmen sammenlignes med 'Twilight'-serien, der også var baseret på en række populære ungdomsromaner. Men hvor 'Twilight' især hittede hos unge kvinder, har 'The Hunger Games' den fordel, at den også tiltaler unge mænd, hvilket gør, at indtjeningspotentialet spås at værre større.

Forhåndsinteressen er da også enorm, og på fansites verden over tælles der ned til premieredatoen, torsdag 22. marts.

Der har dog allerede været gallapremiere i Los Angeles, og her var fans kommet rejsende helt fra Holland, Peru og Alaska for at få et glimt af skuespillerne på den røde løber.

To film mere på vej

Mere end 1.200 visninger af filmen er udsolgt i de amerikanske biografer - herunder 150 midnatvisninger. Nu vælger enkelte biografer at udvide med natvisninger, så fans kan sættes sig til rette og se den to timer og tyve minutter lange film klokken 03 om natten.

Filmen får dansk premiere 22. marts i biografer over hele landet.

De følgende to film i serien kommer i 2013 og 2014.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce