Krimikonge. Fjerde bind af Jussi Adler-Olsens serie om Afdeling Q udkom i et førsteoplag på 80.000, og hans bøger har for længst rundet et samlet oplag på en million i Danmark alene.
Foto: Lærke Posselt

Krimikonge. Fjerde bind af Jussi Adler-Olsens serie om Afdeling Q udkom i et førsteoplag på 80.000, og hans bøger har for længst rundet et samlet oplag på en million i Danmark alene.

Film og tv

Dansk romanseriesucces bliver til fire spillefilm

Zentropa og TV 2 indgår historisk, stor filmaftale om Jussi Adler-Olsens 'Afdeling Q'-bestsellere.

Film og tv

De er nærmest skrevet til at blive til film, Jussi Adler-Olsens spændingsromaner i 'Afdeling Q'-serien med Carl Mørck som den bærende karakter.

Nu bliver den ekstremt populære thrillerserie på hidtil fire bøger fra den danske forfatter til film.

Zentropa og TV 2 har nemlig indgået en historisk, stor aftale om at filmatisere Jussi Adler-Olsens romaner 'Kvinden i buret', 'Fasandræberne', 'Flaskepost fra P' og 'Journal 64'.

’Kvinden i buret’ bliver den første af de fire spillefilm. Instruktøren af 'Klovn', Mikkel Nørgaard, står bag kameraet, mens en anden kendt, dansk filminstruktør, Nikolaj Arcel er manuskriptforfatter på de fire film.

»Jussi og Afdeling Q er mine kæledægger. Sammen vil TV 2 og Zentropa riste runer«, siger Zentropa-chef, Peter Aalbæk Jensen.

Også på TV 2 er man begejstrede for aftalen.

»Vi har længe været på udkig efter en stærk filmserie, og for TV 2 er filmserien om Carl Mørck og Afdeling Q lige i øjet«, siger programchef Keld Reinicke.

LÆS OGSÅ

Største danske krimi-succes i nyere tid
Bøgerne om Afdeling Q og Carl Mørck har herhjemme indtil videre solgt ikke mindre end 1.250.000 eksemplarer.

I Danmark har serien både modtaget Læsernes Bogpris, Harald Mogensen prisen og De gyldne Laurbær, mens 'Flaskepost fra P' har modtaget Glasnøglen for bedste nordiske spændingsroman.

Også i udlandet er Jussi Adler-Olsen et hit. I Tyskland har han med Afdeling Q-serien igennem to år været den bedst sælgende forfatter i landet overhovedet.

Det samlede salg for hans spændingsserie runder snart seks millioner bind, og bøgerne er udkommet i 32 lande.

»Perfekt platform«

Filmatiseringerne af de fire Afdeling Q-bestsellere kommer ikke bare op i biograferne, men vil også blive vist på tv.

Jussi Adler-Olsen selv er, siger han i en pressemeddelelse, glad for valget af de navne, der skal give hans romankarakterer liv på det store lærred og tv-skærmene.

»Jeg kniber mig i armen over mit held, for vi skal meget langt tilbage i filmhistorien for at finde et filmmiljø i Danmark med så mange blændende talenter og sikker en tæft for at bringe deres arbejde ud i verden. Afdeling Q-serien har fået sin perfekte platform. Og nu kniber jeg mig selv én gang til«, siger Jussi Adler-Olsen.

Hvem der skal spille den intelligente og handlekraftige, men også dybt plagede politimand, Carl Mørck, vides endnu ikke.

Optagelserne af 'Afdeling Q'-serien starter efter planen i efteråret 2012.

LÆS INTERVIEW MED JUSSI ADLER-OLSEN

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce