krimiserie. 38-årige Nikolaj Lie Kaas har sagt ja til hovedrollen som politimanden Carl Mørck fra Afdeling Q i filmatiseringen af Jussi Adler Olsens første fire bestsellere.
Foto: MARTIN LEHMANN (arkiv)

krimiserie. 38-årige Nikolaj Lie Kaas har sagt ja til hovedrollen som politimanden Carl Mørck fra Afdeling Q i filmatiseringen af Jussi Adler Olsens første fire bestsellere.

Film og tv

Lie Kaas skal spille hovedrollen i Adler-Olsens krimiserie

Skuespilleren har sagt ja til fire film som vicekriminalkommissær Carl Mørck fra Afdeling Q.

Film og tv

Det har været fremme, at Zentropa og TV 2 er gået sammen om at filmatisere Jussi Adler-Olsens spændingsromaner i 'Afdeling Q'-serien, der har været en bestseller i flere lande.

Men først i dag, i Cannes, har Zentropa løftet sløret for, hvem der skal spille hovedpersonen, vicekriminalkommissær Carl Mørck.

LÆS MERE

En anelse overraskende, især når man tager aldersspændet i betragtning, er valget faldet på Nikolaj Lie Kaas. 38-årige Lie Kaas er en del yngre end Jussi Adler-Olsens skarpsindige plotknuser i romanerne.

»Det var Jussi Adler Olsens forslag. Det var ham, der sagde, at vi skulle gøre Carl Mørck yngre«, siger 'Klovn'-instruktøren Mikkel Nørgaard på et pressemøde i Zentropa-villaen i Cannes.

Planer om ti film
Han er tilknyttet krimiprojektet som instruktør på den første film i serien, mens manuskriptorfatter Nikolaj Arcel skal skrive de første fire film. Planen er at filmatisere hele Jussi Adler-Olsens planlagte ti-bindsserie om Afdeling Q, men forfatteren har altså endnu kun skrevet de første fire, som er dem, Zentropa har erhvervet rettighederne til.

JUSSI ADLER OLSEN

Hvem, der skal spille de øvrige roller i filmene, er ikke klart. Den første film bliver 'Kvinden i Buret', og optagelserne indledes i oktober. Premieren er sat til efteråret 2013. De øvrige af Adler-Olsens titler i serien er 'Fasandræberne', 'Flaskepost fra P' og 'Journal 64'.

Årlig begivenhed
Nikolaj Lie Kaas har på det seneste fejret store succes med filmrollen som Dirch Passer i 'Dirch' og i teaterversionen af 'Bliktrommen' på Betty Nansen Teatret.

ANMELDELSE 'JOURNAL 64'

Lie Kaas har ligesom manuskriptforfatter Arcel forpligtet sig til de første fire film, men Zentropas og TV 2's drøm er, at Afdeling Q-filmene bliver en årligt tilbagevendende filmbegivenhed med samme besætning hver gang det næste år.

Jussi Adler-Olsens fire bøger har herhjemme solgt over 1.250.000 eksemplarer. Alle romanerne har høstet priser og førstepladser på bestsellerlisterne i både indland og udland.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce