Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Kapringen. Søren Malling, Tobias Lindholm og Pilou Asbæk ved visningen på filmfestivalens syvende dag.
Foto: Joel Ryan/AP

Kapringen. Søren Malling, Tobias Lindholm og Pilou Asbæk ved visningen på filmfestivalens syvende dag.

Film og tv

Danske filmpirater får opfyldt drømmen i Venedig

'Kapringen' af Tobias Lindholm skaber omtale på filmfestivalen i Venedig.

Film og tv

Der er dansk spænding i Venedig.

»Vi er jo sådan et lille 'jazzband', men lige nu føler vi os mest som et fodboldhold, der sidder og snører støvlerne og venter på at komme på banen. Der er en vis uro i benene og lyst til at komme i gang«, siger instruktøren Tobias Lindholm om situationen for det fasttømrede hold bag den danske film 'Kapringen'.

Filmen blev sent søndag aften blev vist for pressen i Venedig og havde mandag eftermiddag verdenspremiere i gallabiografen Sala Grande på Lidoen.

LÆS OGSÅ

Holdet, som sidder og mærker stemningen og nerverne rumle på terrassen til det elegante Hotel Hungaria på hovedgaden på Lidoen, består foruden Lindholm bl.a. af skuespillerne Pilou Asbæk og Søren Malling og produceren René Ezra.

Høj sø
'Kapringen' er en film om et dansk skib, som bliver bordet af pirater ud for Afrikas Horn. Der udspiller sig et nervepirrende drama om bord på skibet og i rederiet hjemme i Danmark, hvor man forhandler på langdistance med piraterne.

Filmen er som Lindholms første filmprojekt 'R' lavet ud fra dokumentariske principper. Alt skal ligne virkeligheden så meget som muligt. Så skibet 'MZ Rozen' er et tidligere kapret skib, sømændene har selv prøvet at være i situationen og så videre. Det er en metode, som giver pote og vækker opsigt.

LÆS OGSÅ

»Vi er jo selv rigtig glade for filmen, så vi glæder os til at komme ud og vise den og er selvfølgelig stolte over at være blevet inviteret. At skulle vise filmen i en sal i Italien med plads til mere end 1.000 mennesker, der er alligevel noget«, siger Tobias Lindholm, der allerede har prøvet den røde løber i Cannes.

Den betrådte han i maj måned fordi han har skrevet manuskriptet til Thomas Vinterbergs 'Jagten' sammen med instruktøren.

Vi er jo sådan et lille 'jazzband', men lige nu føler vi os mest som et fodboldhold, der sidder og snører støvlerne og venter på at komme på banen.'Kapringen' skal efter Venedig videre til til den store filmfestival i Toronto, hvor amerikanerne handler film. Det er en dobbeltbooking, som blåstempler projektet. Der er allerede interesse derovre bare på baggrund af traileren. Det er en virkelig en hype maskine, som fungerer i Amerika, som filmens producer udtrykker det.

»Venedig og Toronto har tilsammen sat filmen på landkortet. Det kan vi mærke«, konstaterer René Ezra. Interessen bliver ikke mindre af, at man i mange af verdens lande har oplevet at få sine skibe kapret i Det Indiske Ocean.

LÆS OGSÅ

»Det virker som om emnet interesserer, men vi har jo ikke de helt store navne med i filmen, så det skal blive spændende at se«, siger Tobias Lindholm.

Han blev uddannet fra Filmskolen som manuskriptforfatter i 2007 og med filmen 'R' og sit manuskriptarbejde på 'Submarino' og 'Jagten' og tv-serien 'Borgen' lynhurtigt har etableret sig som en central repræsentant for dansk films nye generation.

»Jeg har aldrig været i Venedig og aldrig været med på en filmfestival før«, siger Pilou Asbæk.

»Men en måned før, vi fik noget at vide, drømte jeg, at vi kom til Venedig og Toronto. Det ringede jeg og fortalte til Tobias. Men det eneste han sagde var 'Du skal ikke jinxe det!'«, griner Pilou Asbæk.

»Så jeg er bare glad for at den drøm er ved at gå i opfyldelse. Jeg ved ikke, hvor mange gange i sit liv man får lov til at være del af så speciel en oplevelse. At komme herned og få lov til at vise noget frem, man er virkelig stolt af og som man virkelig har kæmpet med. Så det er en rejse, jeg prøver at nyde så meget som overhovedet muligt«, siger skuespilleren.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

LÆS OGSÅ

I hovedrollen som skibskokken Mikkel måtte han gå gruelig meget igennem i sin stadig mere svinske undertrøje om bord på det steghede 'kaprede' skib omgivet af bistre somaliere.

»Men foreløbig ved vi ikke, om det er stilhed før stormen eller en storm i et glas vand«, smiler Pilou Asbæk.

Godt 'buzz'

Ikke så forfærdelig mange havde fundet vej til filmens første visning. Til gengæld er begejstringen til at tage og føle på hos de journalister, der har set filmen. En journalist fra Norsk Radio mente endda, at det var den bedste film, han havde set i Venedig. Så der er allerede god 'buzz' omkring 'Kapringen' og mange journalister stod parat til at interviewe Lindholm & co i løbet af mandagen. 'Kapringen' bliver vist i den næstfineste konkurrence Orrizonti og har dansk premiere 20. september.Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce