Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Tavs. Selv om der er indkaldt til pressemøde på Lars von Triers nye storfilm, holder han fast i sin snart et år gamle beslutning om ikke at udtale sig offentligt.
Foto: THOMAS BORBERG (arkiv)

Tavs. Selv om der er indkaldt til pressemøde på Lars von Triers nye storfilm, holder han fast i sin snart et år gamle beslutning om ikke at udtale sig offentligt.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Von Trier vil være tavs til 'Nymfomanen'-pressemøde

Producer og skuespillere møder pressen torsdag. Lars von Trier bliver væk.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Han stiller op til et kvarters fotografering. Men så er Lars von Trier gået igen, uden at have svaret på et eneste spørgsmål.

Sådan bliver det på torsdag, når der afholdes pressemøde om Triers film 'Nymfomanen', der netop nu optages i Køln i Tyskland.

Og sådan har det været i snart et år, helt præcist siden 5. oktober 2011, hvor Lars von Trier meddelte, at han var færdig med at udtale sig offentligt.

LÆS OGSÅ

Beskeden kom efter, at en uheldig nazi-kommentar under Cannes Film Festival i maj 2011 gav ham en ordentlig tur i både rets- og pressemøllen.

»På baggrund af denne alvorlige sigtelse må jeg forstå, at jeg ikke ejer evnen til at udtrykke mig utvetydigt. Jeg har derfor besluttet, at jeg fra i dag afholder mig fra enhver offentlig udtalelse. Jeg vil fra nu af koncentrere mig om mine film«, skrev Lars von Trier i sin seneste offentlige udtalelse for et år siden.

De formuleringer, der udløste sigtelser og ramaskrig, handlede om, at Trier godt kunne forstå Hitler, og at han faktisk sympatiserede en lille smule med ham, fordi Hitler »også bare var et menneske«.

Producerer taler på Triers vegne

Den tavse Lars von Trier afløses på pressemødet af 'Nymfomanen'-producer Louise Vesth, som også producerede 'Melancholia'.

Udover Louise Vesth og andre af filmens producere vil en række af skuespillerne troppe op på pressemødet.

Det gælder blandt andre Stellan Skarsgård og hovedrolleindehaveren Charlotte Gainsbourg, der er kommet for at fortælle om filmen, der handler om en kvinde, som er selv-diagnosticeret nymfoman.

LÆS OGSÅ

En vinteraften bliver hun fundet gennemtævet i en gyde af den charmerende ungkarl, Seligman (Stellan Skarsgård). Han tager kvinden med hjem, hvorefter hun fortæller om sit vilde erotiske liv.

Hammer PR har tidligere sagt til ibyen.dk, at Lars von Trier med 'Nymfomanen' ønsker at skabe »en monumental film om den kvindelige erotiske lyst, med udsagn og modudsagn, konfliktende vinkler og moralske eller måske netop umoralske betragtninger«.

Indtil videre er der planlagt 11 ugers optagelser og premiere i 2013.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden