Dropper sag. Zentropa-direktør Peter Aalbæk Jensen har ophævet boykot og injuriesag mod filmmagasinet Ekko. Og han beklager samtidig, hvis han var virket skinger undervejs i debatten.
Foto: PETER HOVE OLESEN (arkiv)

Dropper sag. Zentropa-direktør Peter Aalbæk Jensen har ophævet boykot og injuriesag mod filmmagasinet Ekko. Og han beklager samtidig, hvis han var virket skinger undervejs i debatten.

Film og tv

Zentropa indgår forlig med filmmagasin

Peter Aalbæk Jensen har droppet injuriesag efter månedlang strid.

Film og tv

Direktør Peter Aalbæk Jensen og Zentropa dropper nu den verserende injuriesag mod Filmmagasinet Ekko.

Parterne har indgået forlig i striden, der opstod i kølvandet på en artikel i Ekko, der blev bragt tilbage i januar, oplyser de til Ritzau.

Parterne har desuden aftalt, at de onsdag ikke vil udtale sig yderligere om sagen.

Sagen begyndte, da Zentropa-direktøren Peter Aalbæk Jensen i september stævnede Ekko, fordi han mente, at filmmagasinet beskyldte ham og Zentropa for at have franarret 750 håbefulde unge skuespillere omkring 250.000 kroner i forbindelse med en åben casting.

Begge parter beklager
Artiklen blev bragt i Ekko under overskriften 'Tjente kvart million på åben casting' illustreret af et foto af Peter Aalbæk Jensen.

Injuriesagen udløste samtidig en Zentropa-boykot af Ekkos filmanmeldere ved pressevisninger af Zentropas film.

Nu har parterne imidlertid bilagt striden.

I aftalen, som parterne kun har villet sende til Ritzau, beklager Filmmagasinet Ekko, »hvis nogen har kunnet få den opfattelse, at Zentropa har taget pengene fra den åbne casting, som sagen omhandler«.

Og også Peter Aalbæk beklager noget, nemlig »at hans anklager til tider har været skingre i debatten om sagen mod Filmmagsinet Ekko«.

Boykot ophævet
Zentropa indstiller omgående enhver boykot mod Filmmagasinet Ekko, fremgår det af aftalen, ligesom parterne erklærer, at »alle kendte uoverenstemmelser [anses] for bilagt«.

CARSTEN JENSEN

PETER AALBÆK JENSEN

Dermed er der sat punktum i den langvarige strid, der har involveret flere aktører og fået andre filmanmeldere til at true med boykot af Zentropa, ligesom Danske Dramatikere og Danske Filminstruktører samt kulturminister Uffe Elbæk (R) har bakket filmmagasinet op.

I den omstridte artikel beskriver Ekko, hvordan 750 skuespillere i 2009 betalte et gebyr på 350 kroner for at deltage i castingen på et filmprojekt 'Klar til optagelse'. Penge som blev indbetalt på instruktøren Manyar I. Parwanis konto, men som siden forsvandt.

LÆS ARTIKEL

ritzau/sb

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce