SKANDALE. I filmen 'Mea Maxima Culpa: Silence in the House of God' fortæller instruktøren Alex Gibney om en pædofilisag fra USA, der er endt med et sagsanlæg mod paven.
Foto: PR-foto/Jigsaw Productions

SKANDALE. I filmen 'Mea Maxima Culpa: Silence in the House of God' fortæller instruktøren Alex Gibney om en pædofilisag fra USA, der er endt med et sagsanlæg mod paven.

Film og tv

Doku-geni anklager paven for børnemishandling

Den respekterede dokumentarist Alex Gibney følger en pædofilianklage helt til Vatikanet.

Film og tv

Dokumentarfilms-premierer er normalt ikke noget, der får særlig meget opmærksomhed, hverken i Danmark eller i USA - med mindre filmen handler om danske soldater udsendt til Afghanistan eller er lavet af Michael Moore.

Men i weekenden var der alligevel temmelig meget amerikansk virak omkring premieren på en dokumentarfilmen ’Mea Maxima Culpa: Silence in the House of God’.

Den er nemlig lavet af en af USAs mest respekterede dokumentarfilm-instruktører, Alex Gibney, og omhandler et temmeligt eksplosivt emne.

LÆS OGSÅ

Filmen fortæller om en af de mange pædofili-skandaler, der har ramt den katolske kirke i USA - en sag fra byen Milwaukee i Wisconsin, hvor en præst på en katolsk døveskole udnyttede drenge seksuelt. Gibney belyser nye aspekter af sagen, der har ført til, at en af drengene, der nu er blevet voksen, har sagsøgt selveste paven i Rom.

Paven er medskyldig

Det skyldes, at den tavshed, der ifølge filmen blev lagt som et låg på sagen, skulle være blevet dikteret fra det højeste embede i Vatikanet. Og dermed mener en af filmens ofre altså, at paven er medskyldig i børnemishandling ved at dække over, hvad der fandt sted.

Alex Gibney er ikke hvem som helst. Han vandt i 2008 en oscar for filmen ’Taxi to the Dark Side’ og har tidligere været nomineret med filmen ’Enron: The Smartest Guys in the Room’.

Han har speciale i skandaleramte, amerikanske kendisser, der flokkes omkring ham for at få deres side af historien ud. 'Mea Maxima Culpa: Silence in the House of God' har allerede vundet en BFI Award fra det britiske filminstitut og anses for at være en kandidat til en oscar næste år.

LÆS OGSÅ

Således har han både lavet film om den tidligere guvernør fra New York, Eliot Spitzer, der blev ramt af en prostitutions-skandale, og lobbyisten Jack Abramoff, der måtte en tur i spjældet efter en korruptionsskandale.

Lige nu er Gibney ved at færdiggøre en film om og med Lance Armstrong. Du kan se traileren til 'Mea Maxima Culpa: Silence in the House of God' HER.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce