Magnusson. Tivi Magnusson har produceret Anders Walters '9 meter', som i dag er gået videre til semifinale-runden i Oscar-kapløbet. Magnusson har produceret et utal af succesrige kortfilm og er også kendt som producenten bag spillefilm som 'Blinkende lygter', 'De grønne slagtere' og 'Adams æbler'.
Foto: CHRIS PIZELLO (arkiv)/AP

Magnusson. Tivi Magnusson har produceret Anders Walters '9 meter', som i dag er gået videre til semifinale-runden i Oscar-kapløbet. Magnusson har produceret et utal af succesrige kortfilm og er også kendt som producenten bag spillefilm som 'Blinkende lygter', 'De grønne slagtere' og 'Adams æbler'.

Film og tv

Dansk producer-veteran: Oscar-kapløbet handler altid om den gode historie

Oscar-håbet '9 meter' er allerede solgt til distribution i USA, Canada og Mexico.

Film og tv

Producerveteranen Tivi Magnusson er kendt for at have næse for den gode film.

Og det er ham og hans selskab M&M Productions, der har produceret Anders Walters kortfilm '9 meter', som i dag er gået videre til semifinalen i kampen om en nominering til Oscar-festen 24. februar.

»Jeg fik en mail fra akademiet i nat. Så nu er vi helt vildt glade. At det er lykkedes, er helt fantastisk. Specielt med en næsten-debutant - Anders har kun lige lavet en anden film, som vi var med til at lave sidste år, 'Den talende kuffert'«, siger Tivi Magnusson over telefonen fra USA.

CHOKERET DANSK OSCAR-HÅB

Han kan også fortælle, at den 17 minutter lange kortfilm straks efter 'shortlistingen' til Oscar-kapløbet har landet sin første deal.

Distribueres bredt til USA og Canada

'9 meter' er solgt til distribution gennem Shorts International, der er en meget stor distributør inden for kortfilmsgenren.

»Den aftale giver en stor udbredelse til filmen. Den vil blive vist i biografer i USA, Canada, Mexico, samt nogle steder i Europa. Og så kommer den også ud på alle de medier, der kan vise kortfilm«, siger Tivi Magnusson.

»Og det bedste ved det er, at '9 meter' hermed også kommer ud i kunstbiograferne i USA«, siger han.

LÆS OGSÅ

Har vundet tre Oscars
70-årige Tivi Magnusson besidder tilsyneladende særlig indsigt, når det kommer til kortfilm og Oscar.

PORTRÆT

12 gange har kortfilm fra M&M Productions, som han driver sammen med sønnen Kim, været på det amerikanske filmakademis radar. Otte gange er det endt med nomineringer til den store fest, og tre gange har han været med til at vinde Oscars.

Senest for to år siden med kortfilmen 'The New Tenants', der var instrueret af Joachim Back.

DANSK OSCARMODTAGER

Den gode historie
Tivi Magnusson slår fast, at han ikke har nogen anelse om, hvordan '9 meter's chancer er for at gå hele vejen. Han har ikke set nogen af de øvrige ti film på shortlisten.

Men Anders Walters film opfylder i hvert fald Tivi Magnussons egen tjekliste.

»Hvis man virkelig skal sige en ting om Oscar-uddelingen, er det, at det altid er den gode historie, der vinder. Historien er nr. 1, 2, 3, 4, 5 og 6 på tjeklisten. Hvis så man kan finde ud af lave den, så folk kan holde ud at se den, så er man godt på vej«, siger Tivi Magnusson.

»Jeg har været inde i hver eneste klip fra start til slut - og det er en rigtig god historie«, siger han om filmen, som var færdigproduceret dagen før, den skulle sendes af sted til det amerikanske filmakademi.

'9 meter', som Anders Walter både har skrevet og instrueret, handler om en dreng med et stort talent for længdespring, hvis mor ligger for døden. Drengen har en idé om, at han kan bære hende over eller forbi døden ved at lave en verdensrekord. Det er hans anstrengelser for at få moren til at leve, historien handler om - på blot 17 minutter.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce