Film. Michael Haneke løb med Golden Globe-statuetten for bedste udenlandske film for Amour' i Los Angeles søndag.
Foto: Jordan Strauss/AP

Film. Michael Haneke løb med Golden Globe-statuetten for bedste udenlandske film for Amour' i Los Angeles søndag.

Film og tv

Twitter-dobbeltgænger gør tykt grin med mesterinstruktør

En falsk profil udbreder sig om alt og alle i østrigske Michael Hanekes navn.

Film og tv

Joken har stået på siden november.

I en tid, hvor den østrigske filminstruktør Michael Haneke har boltret sig i den ene fornemme filmpris efter den anden, bliver der gjort tykt grin med ham på Twitter.

Her har en ukendt person oprettet en profil i Michael Hanekes navn. Profilen sender spydige kommentarer efter andre fremtrædende filminstruktører, eksempelvis Terrence Malick. Den laver sjov med, at Haneke går absurd meget op i katte. Og den prøver at få smil frem ved at fortælle om hans brug af rullekravesweatre.

Den falske Twitter-profil så første gang dagens lys samme dag som det kom frem, at Michael Haneke blev nomineret til en Golden Globe for 'Amour'. Og i lang tid forsøgte man faktisk at holde profilen hemmelig for den 70-årige filminstruktør.

»Jeg er sikker på, at han (Haneke, red.) ikke bliver glad for profilen, når han opdager den«, udtalte Michael Barker fra Sony Pictures, der distribuerer 'Amour' i USA.

Stram, seriøs, diktatorisk
Los Angeles Times satte sig, da den falske profil først blev kendt, for at finde ud af, hvem der stod bag. Men endnu er det ikke lykkedes.

Derfor har man løbende kunnet læse skøre kommentarer, som denne om skuespillerinden Isabelle Huppert, der spiller en markant rolle i 'Amour':

»Izzy Huppert siger altid sandheden, selv når hun er på noget«.

Dobbeltgængeren på Twitter gav endda et 'interview' til den britiske avis The Guardian, hvori 'Haneke' fortalte om sin forkærlighed for 'Sex and the City'.

Det påfaldende ved, at en person på denne måde gør grin med den aldrende, østrigske mesterinstruktør, er, at Haneke er kendt som lidt af en diktator, når han laver film.

Han er fåmælt, stram og seriøs og udøver streng disciplin over for alle i sin nærhed. Samtidig tager han nogle af de tungeste og mest alvorlige emner i tilværelsen op i sine film, senest i 'Amour', som handler om ægteparret Anne (Emmanuelle Riva) og Georges (Jean-Louis Trintignant), der nærmer sig livets afslutning.

Dobbeltgængeren fortsætter
Ikke desto mindre har Michael Haneke vundet stort set samtlige store filmpriser i verden det seneste år.

Først blev 'Amour' hædret med Guldpalmen i Cannes. Så løb filmen med de tre største priser ved European Film Awards. Og søndag sejrede Haneke i dysten om en Golden Globe-statuette for bedste udenlandske film.

Ved overrækkelsen af Golden Globes-priserne på luksushotellet Beverly Hilton i Los Angeles blev Michael Haneke så endelig konfronteret med den falske Twitter-profil.

»Jeg er ikke så interesseret i den slags ting. Det er ikke noget for mig«, sagde mesterinstruktøren på vanlig afmålt vis.

Og så skulle man tro, at der ikke var mere at sige om den sag. Men Michael Hanekes dobbeltgænger fortsætter med at tweete på livet løs. Fredag aften kom den seneste af slagsen.

»Jeg leder efter nogen, der kan holde min drink, når de annoncerer, hvem der skal have en Oscar for bedste instruktør. Kan nogen hjælpe?«. stod der på Twitter. Med reference til, at Haneke er nomineret til ikke mindre end fem Oscar-statuetter senere i år.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce