Effekter. Til Lars von Triers 'Antichrist' blev der også brugt mange special effects - blandt andet dette underliv.
Foto: GALBIATI SARA

Effekter. Til Lars von Triers 'Antichrist' blev der også brugt mange special effects - blandt andet dette underliv.

Film og tv

Trier vil have hår på i 'Nymphomanic'

Laserbehandling har gjort det nødvendigt med montérbar kønsbehåring i film.

Film og tv

Frisøren og stylisten Dennis Knudsen har været hyret til masser af projekter i Zentropa-regi.

Men en af de aktuelle opgaver hører til blandt de særprægede.

For Dennis Knudsen har stået for produktionen af montérbar kønsbehåring til brug i Lars von Triers kommende film 'Nymphomaniac’, fortæller Zentropa-bossen Peter Aalbæk til Ekstra Bladet.

»Jeg vil ikke tale specifikt om ’Nymphomaniac’ endnu, men jeg kan sige generelt, at vi i de senere år til alle vores film, hvor man skuer baglæns, har været nødt til at påmontere duske på damerne i sexscenerne«, siger han.

LÆS OGSÅ

Ifølge Peter Aalbæk er det et tilbagevendende problem, når man laver film, at kvinderne nu om dage ofte ikke har hår nok på den. Et problem, som han stødte på for første gang for fem år siden, da den første 'skaldede' kvinde dukkede op på hans kontor.

»Balladen er, at rigtigt mange kvinder nu om stunder ikke bare er glatbarberede, men de har simpelthen fået fjernet deres kønsbehåring med laserstråler, så vi kan ikke bare beordre dem til at lade ’skægget stå’ op til indspilningerne«, siger han:

»I historiske film kan man altså ikke vise kvinder frem uden måtte, og da en laserfjernet behåring ikke gror ud igen, måtte vi ty til kunstduske og lim«.

Komik i sminken

Peter Aalbæk fortæller, at det skaber en del komik, når den del af sminken skal ordnes.

»Der er virkelig dømt 'fest-tid', når den lille 'paryk-vogn' triller frem. Så er det bare af med trussen«, siger han og understreger, at han personligt er til damer med hår forneden.

LÆS OGSÅ

Lars von Triers film kommer i biograferne til efteråret.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce