Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

En Kongelig Affære misser fransk Oscar

Heller ikke denne gang fik Nikolaj Arcels kongedrama en udenlandsk pris. Den blev slået af amerikanske "Argo".

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Desværre for den danske instruktør Nikolaj Arcel og hans filmhold blev det heller ikke denne gang, at kongedramaet 'En Kongelig Affære' kunne modtage en stor udenlandsk pris.

Ved overrækkelsen af Frankrigs svar på en Oscar, Césarprisen, fredag aften var det i stedet den amerikanske film 'Argo' instrueret af Hollywood-stjernen Ben Affleck, der løb med titlen som bedste udenlandske film. 'Argo' er samtidig en af de store Oscar-favoritter.

Og det var da også et stærkt felt, 'En Kongelig Affære' konkurrerede med. Ud over 'Argo', var Nikolaj Arcel og co. oppe mod Michael R. Roskams 'Bullhead', Ken Loachs 'The Angel's Share', Joachim Triers 'Oslo' og Joachim Lafosses 'Our Children'.

Må håbe på en Oscar

Nikolaj Arcel må nu sætte sin lid til årets Oscar-show, der løber af stablen på søndag. Her er en 'En Kongelig affære' nomineret i kategorien for fremmedsprogede film - sammen med blandt andet 'Amour', der indtil nu nærmest har ryddet bordet for priser.

'Amour' vandt eksempelvis en Golden Globe for ikke længe siden.

'En Kongelig Affære', der er det historiske drama om forholdet mellem Christian 7's livlæge, Struensee, og dronning Caroline Mathilde, er i Danmark nomineret til en Robert.

Den franske nationale filmpris har været uddelt siden 1975.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden