Nomineret. »Vi forbereder os på at skulle klappe af 'Amour', og hvis der sker noget andet, så klapper vi endnu mere«, siger Mads Mikkelsen.
Foto: JUST LARS

Nomineret. »Vi forbereder os på at skulle klappe af 'Amour', og hvis der sker noget andet, så klapper vi endnu mere«, siger Mads Mikkelsen.

Film og tv

Mads Mikkelsen og co. i Hollywood: Vi forbereder os på at klappe af 'Amour'

'En Kongelig Affære' er ikke blandt favoritterne til en Oscar.

Film og tv

Om kort tid er det afgjort, hvordan de prestigefyldte Oscar-priser bliver fordelt i år.

Selvom Danmark ikke er favorit til at vinde i kategorien bedste ikke-engelsksprogede film, hvor Michael Hanekes 'Amour' er eksperternes og bookmakernes favorit, så håber holdet bag filmen stadig.

»Det ville være meget mærkeligt, hvis det var, at det skete. 'Amour' har bare ramt det hele, og det skal man ikke være flov over«, siger Mads Mikkelsen til Ritzau.

LÆS ARTIKEL

Men han vil alligevel ikke afskrive chancen helt.

»Juryerne til alle de her prisuddelinger er jo forskellige, så man kan aldrig vide det. Vi forbereder os på at skulle klappe af 'Amour', og hvis der sker noget andet, så klapper vi endnu mere«, siger han med et smil.

Arcel krydser fingrene
Makkerparret bag filmen, Nikolaj Arcel og Rasmus Heisterberg, har trods dårlige odds også krydsede fingre.

»Selvfølgelig håber vi, at der kan ske et mirakel, og vi kan vinde den Oscar. Men vi ved godt, at det er ret usandsynligt«.

LÆS ARTIKEL

Direktøren for Zentropa, Peter Aalbæk, vil heller ikke afskrive miraklet. For to år siden var han med i Hollywood, da Susanne Bier vandt med dramaet "Hævnen", selvom hun langt fra var storfavorit.

»Jeg har før set oplagte vindere, der ikke har fået noget, så jeg er nok den mest optimistiske«, siger han.

Ikke plads til alle danskere

Hvem der skal med ind i salen i Dolby Theatre, hvor Oscar-uddelingen finder sted, er endnu ikke helt afgjort, for der er ikke plads til hele det danske hold.

Alicia Vikander, der spiller Caroline Mathilde i filmen og Cyron Melville, der spiller Enevold Brandt, er blandt de skuespillere, der er med i Hollywood.

LÆS ARTIKEL

Mikkel Boe Følsgaard, der spiller kong Christian den syvende, spiller i øjeblikket teater i Danmark og er derfor ikke med.

Til gengæld har kulturminister Marianne Jelved taget turen over Atlanten for at støtte den danske film.

POLITIKEN TESTER

Men der bliver rift om de bløde sæder i Dolby Theatre.

»Man får fire billetter normalt, så det er et hundeslagsmål. Men vi kender en billetpusher herovre, så det er lykkedes os at få sådan, at skuespillerne nok også kan komme med ind i salen«, fortæller han.

Oscar-uddelingen finder sted i nat.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce