Film. Instruktør Simon Staho floppede med sin musicalfilm 'Magi i Luften'. Nu vil han ikke lave sin kommende film til en musical alligevel.
Foto: MIE BRINKMANN

Film. Instruktør Simon Staho floppede med sin musicalfilm 'Magi i Luften'. Nu vil han ikke lave sin kommende film til en musical alligevel.

Film og tv

Dyr instruktør klipper syngende Ulrich Thomsen ud af ny film

Ny dansk film bliver forsinket og er alligevel ikke en musical.

Film og tv

Med kun 2.983 solgte billetter til sin forrige musicalfilm 'Magi i Luften' floppede filminstruktør Simon Staho fælt i 2011.

Men med næsten otte millioner filmstøttekroner i ryggen er han klar med sin kommende film 'Miraklet'.

Filmen med Ulrich Thomsen og Sonja Richter i hovedrollerne er optaget helt tilbage i 2011 og er blevet annonceret som en filmmusical.

Men nu har instruktøren klippet alle sangscener ud, og planerne om en syngende historie er skrottet. Samtidig er premieredatoen blevet udsat, skriver Jyllands-Posten.

En dans på roser Først 6. marts forventes 'Miraklet' at ramme de danske biografer. Filmen hed oprindeligt 'En dans på roser'

Til Jyllands-Posten beklager Zentropas direktør, Peter Aalbæk Jensen, at filmen må udskydes. Han fortæller, at den indlagte musik simpelthen ikke gjorde noget godt for historien.

»Den har ligget to somre, og det er for længe. Simon Staho har klippet den meget dyre musik ud, fordi det ikke fungerede. Selv jeg kunne se det. Filmen var oprindelig tænkt på én måde, men er endt på en anden måde. Det er ikke det samme som at sige, at filmen ikke er god. Det synes jeg, den er,« siger han.

Premieredatoen er ifølge Peter Aalbæk Jensen lagt i en periode, hvor der ikke er andre store danske film på plakaten

Henrik Bo Nielsen, der er direktør i DFI, havde gerne set, at 'Miraklet' var kommet ud tidligere, men siger til Jyllands-Posten.

» I dette marked er det altså en naturlov, at de sikreste sællerter får de bedste betingelser. Derfor må Simon Stahos film holde flyttedag, og hvis det giver mulighed for, at flere ser filmen, er det fornuftigt«.

Nye regler efter fiasko

Det Danske Filminstitut (DFI) har tidligere givet Simon Staho store millionbeløb i støtte. 'Magi i Luften' fik ni millioner kroner af instituttet.

Da han fik bevilget pengene til sin kommende film, havde instituttet ikke forudset, at 'Magi i Luften' ville blive en så eklatant bioggraffiasko.

LÆS OGSÅ

Og det har DFI fået til at ændre reglerne, så instruktører fremover skal have evalueret deres hidtidige projekter, før de kan få støtte på ny.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce