Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Film. Optagelserne til filmen 'Kvinden i Buret', baseret på Jussi Adler-Olsens bestseller, er i gang.Nikolaj Lie Kaas har hovedrollen.
Foto: DRESLING JENS

Film. Optagelserne til filmen 'Kvinden i Buret', baseret på Jussi Adler-Olsens bestseller, er i gang.Nikolaj Lie Kaas har hovedrollen.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sådan ser Carl Mørck ud - på film

Nikolaj Lie Kaas spiller den handlekraftige, plagede politimand fra 'Afdeling Q'.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Allerede tilbage i maj kom det frem, at 39-årige Nikolaj Lie Kaas skal lægge krop og ansigt til Jussi Adler-Olsens skarpsindige plotknuser Carl Mørck i filmatiseringerne af den danske succesforfatters romaner.

I dag kunne man så for første gang se, hvordan den kendte skuespiller kommer til at se ud i rollen som den - i bøgerne - aldrende vicekriminalkommisær. Det skete i Filmbyen i Avedøre, hvor Zentropa netop nu er i gang med at indspille 'Kvinden i Buret', den første af de på nuværende tidspunkt planlagte fire film baseret på Jussi Adler-Olsens spændingsromaner i 'Afdeling Q'.

Optagelserne har været i gang siden oktober i bl.a. Allerød og på Bornholm og fortsætter frem til januar.

»Det, vi optager i dag, er den første gang, jeg kommer ind på Afdeling Q, nede i kælderen under politigården. Politiledelsen tror, at det bare skal være et skånejob for Carl Mørck, og at han er en udbrændt politimand. Men her i Afdeling Q, blandt alle de lukkede sager i arkivet, finder han en sag, hvor der er noget, der ikke stemmer«, siger Nikolaj Lie Kaas.

LÆS OGSÅ

Lie Kaas' går sin egen vej

Han er iklædt lang frakke, skjorte og slips. Hans hår er en anelse kortere end normalt. Men derudover ligner Lie Kaas sig selv.

Han står midt imellem sagsmapper, bunker af papir og udrangerede arkivskabe. I kælderen i en barak i Avedøre, der skal forestille at være inde i dybet af politigården. Et andet sted i kælderen udsteder Mikkel Nørgaard, der instruerer 'Kvinden i Buret', ordrer til filmholdet.

Nikolaj Lie Kaas har de seneste år fejret store succeser med filmrollen som Dirch Passer i 'Dirch', i teaterversionen af 'Bliktrommen' på Betty Nansen Teatret og senest i rollen som Borch i 'Forbrydelsen 3' . Lie Kaas har forpligtet sig til at være med i minimum de første fire filmatiseringer af Jussi Adler-Olsens bøger.

Men nu og her gælder det 'Kvinden i Buret'. Og der er masser af forventninger tilknyttet projektet, samt til hvordan Nikolaj Lie Kaas vil menneskeliggøre den intelligente og handlekraftige, men også dybt plagede, politimand, Carl Mørck.

»Der er nok mange, der vil mene, at jeg er for ung til at spille ham. Og alle har jo en mening om Carl Mørck. Men vi har besluttet at gøre ham lidt yngre end i bøgerne. Det gør det komplekst og interessant. Og jeg vil prøve at give Carl Mørck den intensitet, han har. Jeg prøver at finde min egen vej i at skabe et billede af ham«, siger Nikolaj Lie Kaas.

LÆS OGSÅ

Dyr film
Premieren på 'Kvinden i Buret', som har et budget på 39 millioner kroner, er sat til efteråret 2013. De øvrige af Adler-Olsens titler i serien er 'Fasandræberne', 'Flaskepost fra P' og 'Journal 64', som kommer på film i de kommende år.

Jussi Adler-Olsens serie om Afdeling Q har herhjemme solgt over 1.250.000 eksemplarer. Alle romanerne har høstet priser og førstepladser på bestsellerlisterne i både indland og udland.

Bag filmatiseringerne står Zentropa og TV 2.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden