Film. Optagelserne til filmen 'Kvinden i Buret', baseret på Jussi Adler-Olsens bestseller, er i gang.Nikolaj Lie Kaas har hovedrollen.
Foto: DRESLING JENS

Film. Optagelserne til filmen 'Kvinden i Buret', baseret på Jussi Adler-Olsens bestseller, er i gang.Nikolaj Lie Kaas har hovedrollen.

Film og tv

Sådan ser Carl Mørck ud - på film

Nikolaj Lie Kaas spiller den handlekraftige, plagede politimand fra 'Afdeling Q'.

Film og tv

Allerede tilbage i maj kom det frem, at 39-årige Nikolaj Lie Kaas skal lægge krop og ansigt til Jussi Adler-Olsens skarpsindige plotknuser Carl Mørck i filmatiseringerne af den danske succesforfatters romaner.

I dag kunne man så for første gang se, hvordan den kendte skuespiller kommer til at se ud i rollen som den - i bøgerne - aldrende vicekriminalkommisær. Det skete i Filmbyen i Avedøre, hvor Zentropa netop nu er i gang med at indspille 'Kvinden i Buret', den første af de på nuværende tidspunkt planlagte fire film baseret på Jussi Adler-Olsens spændingsromaner i 'Afdeling Q'.

Optagelserne har været i gang siden oktober i bl.a. Allerød og på Bornholm og fortsætter frem til januar.

»Det, vi optager i dag, er den første gang, jeg kommer ind på Afdeling Q, nede i kælderen under politigården. Politiledelsen tror, at det bare skal være et skånejob for Carl Mørck, og at han er en udbrændt politimand. Men her i Afdeling Q, blandt alle de lukkede sager i arkivet, finder han en sag, hvor der er noget, der ikke stemmer«, siger Nikolaj Lie Kaas.

LÆS OGSÅ

Lie Kaas' går sin egen vej

Han er iklædt lang frakke, skjorte og slips. Hans hår er en anelse kortere end normalt. Men derudover ligner Lie Kaas sig selv.

Han står midt imellem sagsmapper, bunker af papir og udrangerede arkivskabe. I kælderen i en barak i Avedøre, der skal forestille at være inde i dybet af politigården. Et andet sted i kælderen udsteder Mikkel Nørgaard, der instruerer 'Kvinden i Buret', ordrer til filmholdet.

Nikolaj Lie Kaas har de seneste år fejret store succeser med filmrollen som Dirch Passer i 'Dirch', i teaterversionen af 'Bliktrommen' på Betty Nansen Teatret og senest i rollen som Borch i 'Forbrydelsen 3' . Lie Kaas har forpligtet sig til at være med i minimum de første fire filmatiseringer af Jussi Adler-Olsens bøger.

Men nu og her gælder det 'Kvinden i Buret'. Og der er masser af forventninger tilknyttet projektet, samt til hvordan Nikolaj Lie Kaas vil menneskeliggøre den intelligente og handlekraftige, men også dybt plagede, politimand, Carl Mørck.

»Der er nok mange, der vil mene, at jeg er for ung til at spille ham. Og alle har jo en mening om Carl Mørck. Men vi har besluttet at gøre ham lidt yngre end i bøgerne. Det gør det komplekst og interessant. Og jeg vil prøve at give Carl Mørck den intensitet, han har. Jeg prøver at finde min egen vej i at skabe et billede af ham«, siger Nikolaj Lie Kaas.

LÆS OGSÅ

Dyr film
Premieren på 'Kvinden i Buret', som har et budget på 39 millioner kroner, er sat til efteråret 2013. De øvrige af Adler-Olsens titler i serien er 'Fasandræberne', 'Flaskepost fra P' og 'Journal 64', som kommer på film i de kommende år.

Jussi Adler-Olsens serie om Afdeling Q har herhjemme solgt over 1.250.000 eksemplarer. Alle romanerne har høstet priser og førstepladser på bestsellerlisterne i både indland og udland.

Bag filmatiseringerne står Zentropa og TV 2.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  Søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce