Flyv! Når man bliver skubbet af en skurk som Loppen, spillet af Nicolas Bro, bliver man i bedste hollywoodstil kastet flere meter gennem luften. Foto: Lars Just

Flyv! Når man bliver skubbet af en skurk som Loppen, spillet af Nicolas Bro, bliver man i bedste hollywoodstil kastet flere meter gennem luften. Foto: Lars Just

Film og tv

Tissemyredragt til en kvart million spiller hovedrolle i film om Danmarks første superhelt

Politiken har været med på optagelse til filmen om den populære Antboy fra børnebøgerne.

Film og tv

Hele holdet venter i spænding.

Om lidt skal 12-årige Oscar Dietz i skikkelse af superhelten Antboy trækkes fem meter gennem den kolde novemberluft oppe mellem grantræerne i Geels Skov ved hjælp af to stålkabler forbundet til en ombygget brandbil.

Stuntet er en del af den store afgørende slåskamp i den kommende danske superheltefilm ’Antboy’, hvor hovedpersonen skal kæmpe mod sin ærkefjende Loppen.

Men før de kan gå i gang, skal de lige vente på Oscar, som kommer gående selvsikkert ned mod det store filmhold.

LÆS OGSÅ Stuntmænd, instruktør og kamerafolk begynder langsomt at gøre sig klar, men så får Oscar pludselig øje på det lille bord med kager og forfriskninger, der er stillet op i vejkanten. Drengen når dog dårligt nok at røre en af de lækre kager, før folkene omkring bordet nærmest i kor udbryder: »Nej, Oscar!«. For under Oscars dynejakke bærer han en af danmarkshistoriens dyreste kostumer – en skræddersyet superheltedragt i sort kalvelæder til 250.000 kroner – og så bliver der ikke taget nogen chancer. »Oscar vil rigtig gerne have kager, men det er jo ikke hensigtsmæssigt, når vi skal filme, hvis han har chokolade ned ad dragten. Det nytter heller ikke noget, hvis han pludselig skvatter i en mudderpøl, fordi han hopper rundt, som børn nu gør«, siger filmens kostumedesigner, Louize Nissen, som har brugt måneder på at lave dragten.En rigtig superhelt
Men hvordan går det til, at en 12-årig dreng ender i et kostume til 250.000 kroner?

Faktisk var det slet ikke meningen, at dragten skulle have været så dyr.

Filmen om ’Antboy’ bygger på Kenneth Bøgh Andersens populære børnebøger af samme navn. Historierne handler om drengen Pelle, som en dag bliver bidt af en tissemyre og udvikler myreinspirerede superkræfter som for eksempel syretis.

I bøgerne laver han sit eget heltekostume ud af lettilgængeligt og billigt materiale, blandt andet en gammel fodbold.

Men allerede tidligt i processen gik det op for Louize Nissen og hendes hold, at et hjemmelavet kostume ikke ville slå til, hvis Antboy skulle være en rigtig superhelt.

»Børn er meget forvænte, så det skal også se ud af noget, før de synes, at det er superhelteagtigt. Vi skal jo måle os med, hvad der kommer fra udlandet«, siger Louize Nissen.

Mere dyster end bogen
Holdet bag ’Antboy’ har nemlig store ambitioner. De vil lave den første danske superheltefilm, som tager genren alvorligt. Og det betyder dyre kostumer, spektakulære kulisser og komplicerede stunts.

»Kenneth Bøgh Andersens bøger er lidt en ironisering over superhelte, men vi prøver at gå all in og lave en film, som tager genren seriøst, og prøve at bevise, at vi også kan lave gode superheltefilm i Danmark«, siger filmens instruktør, den 33-årige debutant Ask Hasselbalch.Det betyder blandt andet, at ’Antboy’ har fået en mere dyster skabelsesberetning i forhold til forlægget, som det også var tilfældet med de seneste Batmanfilm, der tog verden med storm.

»I bøgerne er Pelle en rapkæftet dreng, som i det øjeblik han bliver bidt, tænker, »fedt, så kan jeg være superhelt«, men det er bare ikke spændende på film«.

»Der er nødt til at være nogle store udfordringer, så vi var gennem et længere manuskriptforløb, hvor vi fandt ud af, at det ville hjælpe historien, hvis han var en enspænder, som bliver bidt af en myre og får utrolige kræfter, men ikke ved, hvad han skal bruge dem til«, forklarer Ask Hasselbalch.

Af samme grund tøver instruktøren også med at kalde ’Antboy’ for en børne- eller familiefilm.

»’Antboy’ er en sjov familiefilm, og der er børn med, men det er først og fremmest en superheltefilm«.Troede ikke, at det var muligt
Tilbage i Geels Skov er holdet så småt ved at være klar til optagelse efter den lille episode ved kagebordet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Denne eftermiddag skal der ikke skydes mere end et par sekunder af filmen, men det er vigtige sekunder. I den korte sekvens skal Antboys ærkefjende, Loppen, skubbe ham, så han flyver gennem skoven i bedste hollywoodstil.

Loppen spilles af Nicolas Bro. Han er iklædt store brune silikoneskæl på hele overkroppen og har en gasflaske monteret på ryggen, som giver Loppen hans kræfter. Dragten er ikke lige så dyr som Antboys, men den har stadig kostet mere end en dyr familiebil.

Som livslang tegneseriefan er det lidt af en drengedrøm for Nicolas Bro at få lov til at spille med i en dansk superheltefilm, som forsøger at tage genren seriøst. Også selv om det betyder, at han skal spille skurken.

»Jeg havde aldrig forestillet mig, at der ville blive lavet en dansk superheltefilm Og hvis der blev, ville det nok være ’Gummi-Tarzan’-agtigt. Men det her er jo sådan en rigtig superheltefilm«.

Kan fyre den af

Manden, der skal få det store stunt i skoven til at hænge sammen, er filmens stuntkoordinator Stig Günther. Ligesom Nicolas Bro er han synligt begejstret for at få lov til at arbejde på en superheltefilm med vilde stunts og store effekter. »Tit når jeg er på arbejde, er det, fordi der er en skuespiller, som skal give en anden en lussing, men her sker der en masse spændende ting, hvor man kan få lov til at fyre den af«, siger han.

LÆS OGSÅ Denne dag må han dog se til fra sidelinjen, for Oscar Dietz klarer selv sine stunts. Også selv om det betyder, at han skal ud og flyve en tur mellem grantræerne et par gange. Og flyve det gør han.Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Hver gang Loppen planter sine hænder i brystet på Antboy, lyder der et højt pust fra den ombyggede brandbil, hvorefter Oscar bliver trukket med stor kraft baglæns gennem skoven så tæt på grantræerne, at de fleste tilskuere trækker sig sammen i ængstelse.

Men heldigvis går alt, som det skal, og efter et par flyveture kan Danmarks første rigtige superhelt pakke sammen for i dag og få sig en velfortjent kage og noget mad.

’Antboy’ får premiere i efteråret 2013.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce