Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Medier. 'The Square' er næste satsning fra amerikanske Netflix.
Foto: Screendump fra filmen / Ahmed Hassan

Medier. 'The Square' er næste satsning fra amerikanske Netflix.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Netflix går nye veje efter serie-hits

Streamingtjenesten viser prisbelønnet dokumentarfilm for sine 40 millioner brugere.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Netflix har opnået kolossal succes med sine egenproducerede serier ’House of Cards’ og ’Orange is the New Black’.

Nu går Netflix i en ny retning. Streamingtjenesten har opkøbt en original dokumentarfilm, 'The Square', der er et portræt fra frontlinjen i den egyptiske revolution.

Filmen, som er instrueret af Jehane Noujaim, har vundet publikumspriser på både filmfestivalen Sundance i år og på festivalen i Toronto.

»Vi er dybt begejstrede for at kunne præsentere en fantastisk dokumentar, der på en menneskelig måde skildrer en af de vigtigste begivenheder i vor tid. ’The Square’ er dokumentarfilm på højeste niveau – en smukt konstrueret krønike af modige mennesker, som kæmper mod alle odds for at gøre deres land til et bedre sted. ’The Square’ er historie, der udfolder sig på skærmen«, siger Lisa Nishimura fra Netflix Original Documentary Programming, i en pressemeddelelse.

Dokumentaren er desuden stadig med i kapløbet om en Oscar-nominering, så Netflix for endnu en pris-skalp overfor de etablerede producenter ved prisuddelingen i februar. ’The Square’ ventes at få streaming-premiere i starten af det nye år.

Premiere næste år
Jehane Noujaim går i filmen helt tæt på de unge aktivister i den egyptiske revolution. Han følger protesterne på Tahrir-pladsen fra omstyrtelsen af Hosni Mubarak i 2011 til afsættelsen af Mohammed Morsi i 2013.

De tre hovedpersoner i 'The Square' er Magdy, et medlem af Det Muslimske Broderskab, Khalid Abdalla, en egyptisk skuespiller, der bl.a. havde en stor rolle i 'Drageløberen', og den karismatiske Ahmed, der folder sig ud gennem poetisk storytelling.

»Vores drøm med 'The Square' er at inspirere så mange mennesker som muligt. Ved at arbejde med Netflix kan vi sikre, at filmen når et bredt og forskelligartet publikum fra hele verden. Det har været afgørende for os som filmskabere at skabe en ånd af håb ved at lave en dokumentarfilm om mennesker, der risikerer sit liv for et håb, de tror på«, fortæller Jehane Noujaim i pressemeddelelsen.

'The Square' får premiere på Netflix i starten af 2014, og som udgangspunkt når Jehane Noujaim og resten af holdet bag filmen i hvert fald ud til et voldsomt stort publikum. Netflix har omkring 40 millioner brugere, og de kan alle se den nye dokumentarfilm.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden