Toer. Jennifer Lawrence spiller igen rollen som Katniss Everdeen, der i 'Catching Fire' skal dyste modtidligere vindere af Hunger Games.
Foto: Murray Close / Nordisk Film

Toer. Jennifer Lawrence spiller igen rollen som Katniss Everdeen, der i 'Catching Fire' skal dyste modtidligere vindere af Hunger Games.

Film og tv

Anmelderne: Hunger Games 2 er endnu bedre end etteren

Den 146 minutter lange film er toptunet underholdning, lyder det fra flertallet.

Film og tv

Over en kvart million danskere så 'The Hunger Games', da filmen rullede over biograflærrederne i 2012.

Og mon ikke en del af filmens fans har bævet lidt ved tanken om en toer? For historien viser, at de såkaldte sequels ofte er skuffende oplevelser.

Men de bange anelser kan man godt pakke langt væk, hvis man skal tro landets filmanmeldere.

'The Hunger Games 2: Catching Fire' er endnu bedre end etteren, lyder flertallets vurdering.

Som anmelderen i MetroXpress skriver: »‘The Hunger Games: Catching Fire’ gør ting, de færreste sequels formår: Den malker ikke bare universet og karaktererne, men udbygger dem«.

'Catching Fire' begynder hvor etteren slap: Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) skal sammen med makkeren Peeta turnere riget rundt som reklamefigurer for dikatoren Snow.

Men oprøret ulmer blandt Panems undertrykte befolkning og Everdeens popularitet bliver farlig for hende. Snart får Snow idéen om, at Hunger Games nummer 75 i anledning af jubilæet skal have tidligere vindere som deltagere...

LÆS VURDERINGER AF ETTEREN

Ekstra Bladets anmelder Henrik Quietsch er begejstret og mener, at 'Catching Fire' er»om muligt er endnu bedre skruet sammen end etteren«.

Han påpeger, at filmen er spækket med gode visuelle detaljer og universet er gennemført designet, så resultatet bliver »toptunet underholdning med både kant og finesse«.

LÆS FRA ARKIV

Konkurrent til Potter
Med toeren beviser 'The Hunger Games'-unvierset således, at det har portentiale til at blive en kulturel milepæl i tiden, mener flere anmeldere.

For eksempel skriver Jyllands-Postens Katrine Sommer Boysen, at film nummer to cementerer positionen som »sin generations skræmmende fremtidsdystopi«.

Jacob Wendt Jensen fra Berlingske er inde på det samme i sin anmeldelse og mener, at filmserien er »ved at udvikle sig hen imod det fejlfri og bider Harry Potter bagi som den vigtigste filmserie til unge og de unge i hjertet«.

Det er Politikens anmelder Kim Skotte dog ikke enig i. Han kalder filmen en »robust 2’er«, men mener ikke, at borgerkrigsdramaet har hverken Harry Potters variationsmuligheder eller ’Twilight Saga’s romantik at gøre godt med.

LÆS ANMELDELSE

Vilde med Lawrence
En stor del af filmens popularitet hænger sammen med Jennifer Lawrences gennemslagskraft.

Ekstra Bladet skriver »Jennifer Lawrence viser igen, at hun tilsyneladende ikke kan træde en fod forkert og lyser op som samlingspunkt blandt de ellers ret anonyme unge medspillere. Hun bliver Hollywoods næste dronning, tro mig«.

Faktisk er samtlige danske anmeldere betagede af den oscar-belønnede unge skuespillerinde, der igen spiller hovedrollen som Katniss Everdeen.

Berlingskes anmelder kalder hende for eksempel »sin generations bedste bud på en langtidsholdbar stjerne. Hun er smuk som Julie Christie og har ben i næsen som Faye Dunaway«, mens BTs anmelder Henning Høeg skriver »Som en nådesløs blanding af Disney-prinsesse og actionbøf rykker Katniss Everdeen frem som det nye århundredes sejeste heltinde«.

LÆS PORTRÆT

146 minutter er ikke for langt

At filmen har en spilletid på to timer, generer ikke det mindste for flertallet af anmeldere.

»Selv efter 146 minutters spilletid glæder man sig bare til både treeren og fireren. Det er ikke så tit, at det sker«, noterer Ekstra Bladet.

Også Jyllands-Postens anmelder er ualmindeligt medrevet og skriver: »Da filmen sluttede efter næsten to og en halv times spilletid, føltes det, som om den først lige var gået i gang. Jeg glæder mig i sandhed til afslutningen«.

MetroXpress' anmeldere er endnu mere utålmodig:

»Det første, man tænker på efter to timer og 26 minutter, er, at det ikke er til at overskue at vente helt til 2014 med at se treeren«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce