Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Stålsat.  Da Danica Curcic var til den sidste og afgørende prøve på Statens Teaterskole, gik hun så meget til makronerne, at hun brækkede næsen.
Foto: Miriam Dalsgaard (arkiv)

Stålsat. Da Danica Curcic var til den sidste og afgørende prøve på Statens Teaterskole, gik hun så meget til makronerne, at hun brækkede næsen.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dansk stortalent udnævnt til 'Shooting Star' på Berlinalen

Danica Curcic har næste år premiere på foreløbig fire film.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danske tv-seere har for nylig kunnet se Danica Curcic dø en tragisk død som et af mange ofre i 'Broen 2'.

Nu har en jury besluttet, at den danske skuespiller bliver præsenteret som en af morgendagens talenter - en såkaldt shooting star - i europæisk film ved filmfestivalen Berlinalen i den tyske hovedstad, oplyser Det Danske Filminstitut.

24 europæiske skuespillere var nomineret, og 10 af dem kan nu lade sig hylde på den røde løber på filmfestivalen i Berlin til februar næste år.

Danica Curcic har ikke mindre end fire store roller i danske spillefilm, der har premiere i 2014.

Den første er Christian E. Christiansens opfølger til 'Råzone', dramaet 'Lev stærkt', som får biografpremiere 3. april.

LÆS OGSÅ

Spiller med en tidligere shooting star
Senere på året kan hun ses i Mikkel Nørgaards anden film om Jussi Adler-Olsens Afdeling Q-bøger 'Fasandræberne', Bille Augusts 'Stille hjerte' og Hella Joofs komedie 'Malta - All Inclusive'.

I 'Lev stærkt' spiller Curcic over for dette års norske shooting star, Jakob Oftebro, og Cyron Melville, der var dansk shooting star i 2009, oplyser filminstituttet.

Danica Curcic er født i Beograd i 1985 og kom som etårig til København.

Hun tog en bachelor i film- og medievidenskab fra Københavns Universitet og tilbragte et år på skuespilskole i Californien, inden hun blev elev på Statens Scenekunstskole, hvor hun blev færdiguddannet i sommeren 2012.

Curcic har medvirket i flere større teaterforestillinger, blandt andet med titelrollen i 'Lulu', som hun i dette forår modtog en Reumert-nominering for, og som den forførende Elena i musikforestillingen 'Frankenstein - Genskabt', begge på Det Kongelige Teater.

Curcic lyser op med sin charme

Hun har desuden medvirket i tv-serierne 'Den som dræber', 'Wallander' og 'Broen 2'.

Danica Curcic er blevet nomineret til shooting star af Det Danske Filminstitut, og en international jury har udvalgt de 10 stjerner. Juryen giver Curcic følgende ord med på vejen:

»Med sin naturlige charme lyser Danica op i hit-and-run-dramaet 'Lev stærkt'. I en film, der indledningsvis ser ud til at foregå i en mandsdomineret verden, træder hun umærkeligt frem som historiens bankende hjerte og moralske vejviser«.

LÆS OGSÅ Nyt talent skal spille forførerske i ulykkesramt forestilling

Berlinalen finder sted fra 6. til 16. februar - og blandt de tidligere danske shooting stars på festivalen er Iben Hjejle, Jakob Cedergren, Pilou Asbæk og Sonja Richter. Selv James Bond, britiske Daniel Craig, har været blandt stjernefrøene på festivalen.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden