Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

ANBRAGT. Kan ønsket om en genforenet familie smeltes sammen med det skrøbelige grundlag, som Per og Christina står på som udsatte forældre?

ANBRAGT. Kan ønsket om en genforenet familie smeltes sammen med det skrøbelige grundlag, som Per og Christina står på som udsatte forældre?

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Doku-refleksion over den sociale arv rammer tv-skærmene i januar

I 'Drømmen om en familie' bliver 8-årige Ilse anbragt i plejefamilie kun 14 måneder gammel.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kommunen er bekymret for Pers barn.

Som tidligere misbruger og alkoholiker kan faren se langt efter 'Drømmen om en famile' - selvom han har været stoffri i syv år - da datteren Ilse bliver anbragt i pleje kun 14 måneder gammel.

Mira Jargils omdiskuterede og anmelderroste dokumentar om anbragte Ilse - som også blev vist under efterårets 'CPH:DOX-festival' - får nu spilletid på de private fjernsynsskærme i de danske hjem.

Det sker 7. januar kl. 20.30 på DR2, hvor du kan få et 87 minutters langt indblik i datteren Ilses møde med sine forældre, som ifølge Politikens anmelder Dorte Hygum Sørensen er et sofabesøg værd. Hun giver dokumentaren fem ud af seks hjerter.

LÆS OGSÅ

Filmmagasinet Ekko giver ligeledes dokumentaren fem ud af seks stjerner, mens Informations filmanmelder Katrine Hornstrup Yde skriver om spillefilmen: »'Drømmen om en familie’ er et helt usensationelt og fint bidrag i den kollektive, danske dokumentariske refleksion over familien«.

Dårlige odds for den sociale arv

Siden spillefilmsdebuten i november er faderen Per kommet på plejehjem.

Han har ødelagt hjerne og krop med sit store misbrug og totalt afhængig af hjælp. Ilses mor, Christina, har stadig ikke kontakt med datteren, efter Per smed hende ud af hjemmet, da Ilse var kun 14 måneder gammel.

Moderen var høj, skæv og fuld og kunne hverken passe på sig selv eller på andre.

Det er i mellemtiden Pers store øjeblik, da datteren og Christina mødes igen og hans drøm om familie et øjeblik virker som om, den vil gå i opfyldelse.

Men kan ønsket om en genforenet familie smeltes sammen med det skrøbelige grundlag, som Per og Christina står på som udsatte forældre?

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden