cannes. Pierre Lescure skal først overtage jobbet næste år.
Foto: POLFOTO/Topfoto

cannes. Pierre Lescure skal først overtage jobbet næste år.

Film og tv

Cannes-festival får ny direktør

Journalist og tv-chef Pierre Lescure forventes at blive udnævnt som direktør

Film og tv

Den 68-årige franske journalist og tv-chef Pierre Lescure ventes på et møde i bestyrelsen for Cannes Film Festival på tirsdag at blive udnævnt til kommende præsident for den verdensberømte festival som afløser for den 83-årige Gilles Jacob.

Den tidligere radiovært og medstifter af den franske tv-kanal Canal+ skal dog først overtage jobbet næste år.

Den anden kandidat, Jerome Clement, har ifølge variety.com erklæret, at han ikke kan vælges, da han ikke er medlem af festivalens administrative bestyrelse.

Gilles Jacob har i de forgangne 12 år formet festivalens image som hjemmebane for europæiske auteurfilm, mens Lescure siges at arbejde for at åbne Cannes for internationale film med bredere appel.

kultur@pol.dk

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce