Sællert. Serien om 'Skammerens datter' har været en succes på både bog og på scene. Nu bliver Lene Kaaberbøls (billedet) fantasyhistorie til film. (arkivfoto)
Foto: MARTIN LEHMANN

Sællert. Serien om 'Skammerens datter' har været en succes på både bog og på scene. Nu bliver Lene Kaaberbøls (billedet) fantasyhistorie til film. (arkivfoto)

Film og tv

Dansk bestseller bliver til storfilm

'Skammerens datter' har været en succes på bog og teater. Nu kommer første bind som film.

Film og tv

Bøgerne om 'Skammerens Datter' er de mest oversatte danske børne- og ungdomsbøger nogensinde. De kan købes i mere end 25 lande.

Herhjemme har fantasy-universet seneste fejret succes som stort opsat musikteater på Østre Gasværk Teater, som har måttet forlænge forestillingen ad flere omgange og solgt op mod 100.000 billetter.

LÆS ARTIKEL

Næste skridt er en filmatisering.

Det melder Nepenthe Film og Nordisk Film. Første bind ud af forfatter Lene Kaaberbøls i alt fire om Dina og hendes mor, der er 'Skammer', vil kunne ses i biografen i foråret 2015.

Det er den oscar-vindende Anders Thomas Jensen, der har skrevet manus, og filmen instrueres af Kenneth Kainz ('Rene hjerter' og en række reklamefilm, bl.a. DSBs Harry & Bahnsen-serie).

På rollelisten er Peter Plaugborg som Drakan ('Kvinden i buret', 'Submarino'), Jakob Oftebro som Nico ('Kon-Tiki', 'Max Manus'), Søren Malling som Våbenmesteren ('Borgen', 'Kapringen'), Stina Ekblad som Dama Lizea ('Krøniken', 'Borgen'), Maria Bonnevie som Melussina ('Jerusalem') og Allan Hyde spiller Davin ('True Blood', 'Den som dræber'). De to hovedroller, Dina og Rosa, offentliggøres på et senere tidspunkt.

Filmen har et budget på cirka 50 millioner kroner.

Den støttes af blandt andre Det Danske Filminstitut, Nordisk Film og TV Fond, NFI og Danmarks Radio.

Optagelserne begynder i slutningen af februar og foregår blandt andet i Tjekkiet og Island.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce