Filmmager. Forfatteren JK Rowling kan udvide sit CV med manuskriptforfatter, når bogen 'Fantastic Beasts and Where To Find Them' bliver til minimum hele tre film.
Foto: Lefteris Pitarakis/AP

Filmmager. Forfatteren JK Rowling kan udvide sit CV med manuskriptforfatter, når bogen 'Fantastic Beasts and Where To Find Them' bliver til minimum hele tre film.

Film og tv

Harry Potters mor barsler med ny magisk filmtrilogi

Det magiske univers fra Harry Potter er tilbage bare 70 år tidligere.

Film og tv

Filmatiseringen af J.K. Rowlings Bog ‘Fantastic Beasts and Where to Find Them’ bliver til en trilogi med titlen ‘Fantastic Beasts’. Det skriver New York Times.

Allerede i september sidste år løftede Warner Bros. Entertainment sløret for, at Rowling skal være manuskriptforfatter på filmatiseringen af bogen.

Dengang troede man, planerne skulle ende ud i en filmserie, men den filmserie er altså nu blevet til hele tre spillefilm.

Filmatiseringen er ifølge forfatteren selv først og fremmest direktør for Warner Bros. Kevin Tsujiharas fortjeneste.

LÆS OGSÅ

Smittende energi bliver til kæmpe film
»Når jeg siger, at han har været med til at få ‘Fantastic Beasts’ sat i søen, er det ikke bare PR-snak, men den skinbarlige sandhed«, fortæller hun til The Newspaper.

»Vi mødtes over en middag, havde en opfølgende telefonsamtale, og så fandt jeg det første arbejdsudkast, som, jeg egentlig havde tænkt, skulle være et interessant minde til mine børn, og så startede jeg med at omskrive. Da Kevin fik topjobbet, bragte han en helt ny energi med sig, som smittede af. Han er en meget charmerende , betænksom og sjov person«.

New York Times beskriver de tre ‘Fantastic Beasts’- film som »kæmpe film«.

Lærebog om magiske væsner

Bogen ‘Fantastic Beasts and Where to Find Them’, som aldrig er blevet oversat til dansk, er ikke en egentlig roman men en lærebog, som optræder på pensumlisten på troldmandsskolen Hogwarts i Harry Potter-serien.

I 2001 blev lærebogen bragt ind i den virkelige verden af Rowling under pseudonymet Newt Scamander.

De planlagte film udspiller sig i samme magiske univers som Harry Potter bare 70 år tidligere og følger netop forfatteren Newt Scamander og hans studier af magiske skabninger og karakterer.

‘Fantastic Beasts’-filmenes instruktør, startdato og skuespillere er endnu ikke fundet. Alligevel har filmene allerede oplevet stor opmærksomhed i kølvandet på Harry Potters kæmpe succes.

Det er endnu usikkert, hvorvidt der kommer flere film i serien end de planlagte tre.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  På søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce