Eftertragtet. Ulrich Thomsen er netop nu i gang med optagelserne til tredje sæson af HBO-serien 'Banshee' i USA.
Foto: HERMANN J. KNIPPERTZ (arkiv)/AP

Eftertragtet. Ulrich Thomsen er netop nu i gang med optagelserne til tredje sæson af HBO-serien 'Banshee' i USA.

Film og tv

Ulrich Thomsen skal spille Ricardo

Nu kommer filmen om dansk landsholdsfodbolds største triumf.

Film og tv

For tiden spiller han skruppelløs amish-gangster i den hårdkogte amerikanske tv-serie 'Banshee'.

Men til efteråret får skuespilleren Ulrich Thomsen lov at prøve kræfter med en noget anden karakter, nemlig den tidligere landstræner for fodboldlandsholdet, nyligt afdøde Richard Møller Nielsen.

Det sker i Kasper Barfoeds kommende spillefilm 'Sommeren '92' om de danske fodboldhelte, der vandt EM i 1992 til de flestes forbløffelse.

»Ricardo var en virkelig dygtig træner og havde en helt speciel personlighed. Han var ret dårlig til at kommunikere – både med spillerne, pressen og ledelsen – og blev derfor ofte misforstået. Han mødte stor modstand, kæmpede mod alle odds og nærmest også mod sig selv. Dén karakter vil jeg gerne spille, og jeg glæder mig til at fylde rollen ud«, siger Ulrich Thomsen i en pressemeddelelse.

Sommeren hvor danskerne kunne det hele

Instruktør Kasper Barfoed kalder Ulrich Thomsen »en af de bedste skuespillere, vi nogensinde har haft i Danmark« og glæder sig til at arbejde sammen med ham.

»Filmen om EM i ’92 er et drømmeprojekt for mig. Som dreng så jeg mange landskampe med min far, og vi var også i Göteborg og se Richards drenge vinde finalen over Tyskland. Det var en vanvittig kamp og en vanvittig sommer, der bragte danskerne sammen om én fælles drøm. Jeg glæder mig utrolig meget til at genskabe den kamp og den sommer, hvor vi danskere kunne det hele og turde det hele«, lyder det fra Kasper Barfoed.

Kasper Barfoed har tidligere instrueret 'Min søsters børn i Ægypten', 'Tempelriddernes skat' og thrilleren 'Kandidaten' samt den internationale produktion 'The Numbers Station'.

'Sommeren ’92' er en co-produktion mellem Meta Film ved producer Meta Louise Foldager og PeaPie Films ved producer Kris Thykier, og den har forventet biografpremiere i efteråret 2015.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  Søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce