Ole Christian Madsen har instrueret 'Itsi Bitsi', der handler om det hedengangne danske band Steppeulvene. Kilde: SF Film

Film og tv

Eik Skaløe-film får stor international opmærksomhed

Ole Christian Madsens nye film 'Itsi Bitsi' vises i Helsinki, Zagreb og Toronto.

Film og tv

Instruktør Ole Christian Madsen får en travl september.

Først skal han præsentere sin nye film 'Itsi Bitsi' på den vigtige Toronto International Film Festival, og når den er slut, går turen til Finland, hvor filmen netop er udtaget til Helsinki International Film Festival.

Og i oktober vises den som åbningsfilm på Zagrebs filmfestival.

Tidligere på året fik også publikum på Göteborgs internationale filmfestival lov at smugkigge på et par scener fra filmen.

»'Itsi Bitsi' er en film om ung og altoverskyggende kærlighed. Jeg er overbevist om, at filmen vil imponere og røre publikum i Danmark, såvel som i udlandet. Det er en universel historie om relationerne mellem mand og kvinde, om poesiens magt, og musikkens evne til at farve vores liv«, siger filmens producer Lars Bredo Rahbek fra Nimbus Film.

Han håber, at den internationale opmærksomhed kan bane vej for, at 'Itsi Bitsi' indstilles som Danmarks oscarkandidat i 2016.

En hård fødsel

'Itsi Bitsi' handler om Eik Skaløe, forsangeren i det myteomspundne pigtrådsorkester Steppeulvene, og hans store kærlighed Iben Nagel Rasmussen.

Filmen er baseret på virkelige begivenheder og fortæller, hvordan den unge aktivist Eik møder Iben i begyndelsen af tresserne. De betages af hinanden og indleder en besættende affære.

Det er over 25 år siden, instruktør Ole Christian Madsen fik ideen til at lave filmen om en af tressernes store danske kærlighedshistorier.

Men investorerne har ikke ligefrem stået i kø for at finansiere filmen:

»'Steppe ... hvem?«, lød det ifølge producerer Lars Bredo Rahbek, når holdet forsøgte at sælge projektet i udlandet.

Faktisk skrinlagde Ole Christian Madsen planerne i foråret 2013, men da han var i USA for at instruere nogle afsnit af tv-serien 'Banshee', åbnede der sig pludselig nye muligheder for at realisere projektet - dog på et langt mindre budget.

Filmen er optaget i Danmark, Sverige, Argentina og Kroatien.

REPORTAGE FRA FILMSETTET I ZAGREB

Herhjemme får 'Itsi Bitsi' biografpremiere 19. februar næste år.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce