Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ligeirøven. John 'Faxe' Jensen fejrer sit hug til 1-0, der sendte Danmark på vinderkurs. Også Torben Piechnik og John Sivebæk jubler.
Foto: OLE STEEN

Ligeirøven. John 'Faxe' Jensen fejrer sit hug til 1-0, der sendte Danmark på vinderkurs. Også Torben Piechnik og John Sivebæk jubler.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Huttelihut: Unge skuespillere gentager EM-succesen fra '92

Skuespillertalenter udgør spillertruppen i kommede film om EM i 1992.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

'Sommeren '92' er en kommende film om den legendariske landshold, der gjorde os alle til europamestre i fodbold. Filmens instruktør Kasper Barfoed, der også har lavet 'Tempelriddernes skat' og 'Kandidaten', har i dag offentligjort filmens rolleliste.

Her står nogle af dansk film unge skuespillertalenter klar til at løbe ind på settet.

I rollen som Brian Laudrup har Kasper Barfoed valgt den dobbelt Bodil-nominerede skuespiller Cyron Melville, der samtidig har fået rollen som sin barndoms helt:

»Jeg har været kæmpe landsholdsfan så længe, jeg kan huske, og Brian Laudrup er uden tvivl den største spiller af alle«, siger han i en pressemeddelelse.

»Jeg var kun ni år gammel, da jeg så EM-finalen med min mor og hendes kæreste, og jeg husker tydeligt, at hun slet ikke forstod, hvor stort det var, så jeg havde en fest for mig selv, jublede og hujede i baghaven og var rasende over, at jeg ikke var 18 år og stod på Rådhuspladsen«, fortæller Cyron Melville.

Drømmen, der alligevel gik i opfyldelse

I målet trækker skuespilleren Gustav Dyekjær Giese i trøjen som Peter Schmeichel. Gustav Dyekjær Giese slog igennem sidste år som Casper i Michael Noers 'Nordvest'. En rolle han blev Robert- og Bodil-nomineret for.

Skuespilleren Allan Hyde, der er kendt for at medvirke i den amerikanske HBO-serie 'True Blood', skal spille angriberen med nummer 9, Flemming Povlsen.

»At skulle spille Flemming Povlsen er drømmerollen, selvom det er store sko at fylde ud, så det er også forbundet med en hel del ærefrygt«, udtaler Allan Hyde.

Foto: POULSEN LARS

»Jeg spillede selv rigtig meget bold, da jeg var yngre i BK Frem og troede, at jeg skulle gøre karriere som stjerneangriber. Desværre måtte jeg som 11-årig sande, at det ikke var der, min fremtid lå. Men nu går drømmen alligevel i opfyldelse! Jeg får lov til at være stjerneangriber på landsholdet!«.

»Et drømmeagtigt barndomsminde«

I Nikolaj Arcels Oscarnominerede 'En kongelig affære' spillede Mikkel Boe Følsgaard Kong Christian VII, men i 'Sommeren '92' skal den 30-årige skuespiller finde overskægget frem i rollen som midtbanespilleren Kim Vilfort.

»Selvom jeg kun var 9 år gammel, husker jeg tydeligt, da vi vandt EM i 1992. Det er et nærmest magisk og drømmeagtigt barndomsminde. Jeg så alle kampene dengang, og her startede min fodboldentusiasme. Jeg har brugt ufatteligt meget af mit liv på at se, spille og tale om fodbold, og det gør jeg stadigvæk«, siger Mikkel Boe Følsgaard, der også er kendt fra 'Arvingerne', i pressemeddelelsen og fortsætter:

»Jeg får nu lov at trække i den rød/hvide trøje og får endda lov til at portrættere en af de mest sympatiske og seje sportsmænd, vi har haft i Danmark. En mand der hele sin karriere valgte med hjertet og som for altid skrev sig ind i historiebøgerne, da han scorede sejrsmålet mod Tyskland i finalen«.

I rollen som John 'Faxe' Jensen, optræder vinderen af dette års Reumert Talentpris, Esben Smed. Og den erfarne skuespiller 50-årig Ulrich Thomsen skal i rollen som landstræner Richard Møller Nielsen holde styr på alle de unge talenter, når 'Sommeren '92' får premiere i efteråret 2015.

LÆS MERE

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden