Ligeirøven. John 'Faxe' Jensen fejrer sit hug til 1-0, der sendte Danmark på vinderkurs. Også Torben Piechnik og John Sivebæk jubler.
Foto: OLE STEEN

Ligeirøven. John 'Faxe' Jensen fejrer sit hug til 1-0, der sendte Danmark på vinderkurs. Også Torben Piechnik og John Sivebæk jubler.

Film og tv

Huttelihut: Unge skuespillere gentager EM-succesen fra '92

Skuespillertalenter udgør spillertruppen i kommede film om EM i 1992.

Film og tv

'Sommeren '92' er en kommende film om den legendariske landshold, der gjorde os alle til europamestre i fodbold. Filmens instruktør Kasper Barfoed, der også har lavet 'Tempelriddernes skat' og 'Kandidaten', har i dag offentligjort filmens rolleliste.

Her står nogle af dansk film unge skuespillertalenter klar til at løbe ind på settet.

I rollen som Brian Laudrup har Kasper Barfoed valgt den dobbelt Bodil-nominerede skuespiller Cyron Melville, der samtidig har fået rollen som sin barndoms helt:

»Jeg har været kæmpe landsholdsfan så længe, jeg kan huske, og Brian Laudrup er uden tvivl den største spiller af alle«, siger han i en pressemeddelelse.

»Jeg var kun ni år gammel, da jeg så EM-finalen med min mor og hendes kæreste, og jeg husker tydeligt, at hun slet ikke forstod, hvor stort det var, så jeg havde en fest for mig selv, jublede og hujede i baghaven og var rasende over, at jeg ikke var 18 år og stod på Rådhuspladsen«, fortæller Cyron Melville.

Drømmen, der alligevel gik i opfyldelse

I målet trækker skuespilleren Gustav Dyekjær Giese i trøjen som Peter Schmeichel. Gustav Dyekjær Giese slog igennem sidste år som Casper i Michael Noers 'Nordvest'. En rolle han blev Robert- og Bodil-nomineret for.

Skuespilleren Allan Hyde, der er kendt for at medvirke i den amerikanske HBO-serie 'True Blood', skal spille angriberen med nummer 9, Flemming Povlsen.

»At skulle spille Flemming Povlsen er drømmerollen, selvom det er store sko at fylde ud, så det er også forbundet med en hel del ærefrygt«, udtaler Allan Hyde.

Foto: POULSEN LARS

»Jeg spillede selv rigtig meget bold, da jeg var yngre i BK Frem og troede, at jeg skulle gøre karriere som stjerneangriber. Desværre måtte jeg som 11-årig sande, at det ikke var der, min fremtid lå. Men nu går drømmen alligevel i opfyldelse! Jeg får lov til at være stjerneangriber på landsholdet!«.

»Et drømmeagtigt barndomsminde«

I Nikolaj Arcels Oscarnominerede 'En kongelig affære' spillede Mikkel Boe Følsgaard Kong Christian VII, men i 'Sommeren '92' skal den 30-årige skuespiller finde overskægget frem i rollen som midtbanespilleren Kim Vilfort.

»Selvom jeg kun var 9 år gammel, husker jeg tydeligt, da vi vandt EM i 1992. Det er et nærmest magisk og drømmeagtigt barndomsminde. Jeg så alle kampene dengang, og her startede min fodboldentusiasme. Jeg har brugt ufatteligt meget af mit liv på at se, spille og tale om fodbold, og det gør jeg stadigvæk«, siger Mikkel Boe Følsgaard, der også er kendt fra 'Arvingerne', i pressemeddelelsen og fortsætter:

»Jeg får nu lov at trække i den rød/hvide trøje og får endda lov til at portrættere en af de mest sympatiske og seje sportsmænd, vi har haft i Danmark. En mand der hele sin karriere valgte med hjertet og som for altid skrev sig ind i historiebøgerne, da han scorede sejrsmålet mod Tyskland i finalen«.

I rollen som John 'Faxe' Jensen, optræder vinderen af dette års Reumert Talentpris, Esben Smed. Og den erfarne skuespiller 50-årig Ulrich Thomsen skal i rollen som landstræner Richard Møller Nielsen holde styr på alle de unge talenter, når 'Sommeren '92' får premiere i efteråret 2015.

LÆS MERE

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  På søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce