Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Film. Danica Curcic og Paprika Steen spiller de to søstre Sanne og Heidi i 'Stille hjerte'.
Foto: PR / Rolf Konow

Film. Danica Curcic og Paprika Steen spiller de to søstre Sanne og Heidi i 'Stille hjerte'.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Paprika Steen vinder fornem pris på stor filmfestival

Danskeren løb med prisen for bedste kvindelige skuespiller for sin rolle i Bille Augusts nye film.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Da Bille Augusts nye spillefilm 'Stille hjerte' blev vist på filmfestivalen i San Sebastian i Nordspanien i denne uge, kvitterede de 2.000 publikummer ved gallavisningen med en stående ovation i 20 minutter.

Nu er filmen blevet prisbelønnet på festivalen. Eller rettere; den danske skuespillerinde Paprika Steen er blevet hædret for sin rolle i 'Stille hjerte'. Steen modtog i aftes hovedkonkurrencens Sølvmusling – prisen for bedste kvindelige skuespiller – i San Sebastian.

Det er ti år siden, en dansk film har vundet priser i San Sebastians hovedkonkurrence. I 2004 vandt Connie Nielsen for sin rolle i Susanne Biers 'Brødre' også Sølvmuslingen for bedste kvindelige skuespiller, og Ulrich Thomsen modtog samtidig Sølvmuslingen for bedste mandlige skuespiller for sin rolle i Biers film.

Et fortættet drama

'Stille hjerte' handler om en aktiv dødshjælp og en familie af tre generationer, der samles over en weekend på en gård på Fyn for at sige et sidste farvel.

De to søstre Sanne (Danica Curcic) og Heidi (Paprika Steen) har accepteret deres mors ønske om at dø, før hendes sygdom forværres. Men som weekenden går, udfolder dramaet i familien sig.

Ghita Nørby spiller rollen som moderen Esther, Morten Grunwald spiller faren. Derudover mevirker Jens Albinus, Pilou Asbæk og Vigga Bro.

'Stille hjerte' er et drama med bl.a. Paprika Steen og Morten Grunwald, instrueret af Bille August ”Stille Hjerte” er et familiedrama om tre generationer af en familie, der samles over en weekend. Søstrene Sanne og Heidi har accepteret deres syge mors ønske om at dø, før sygdommen forværres, men som weekenden skrider frem, bliver morens beslutning sværere at håndtere, og gamle konflikter dukker op til overfladen. Kilde: SF Film

Premiere i november

'Stille hjerte' har i San Sebastian fået sin verdenspremiere.

Den nordspanske festival er en af Europas store festivaler, som rangeres lige efter de største i Cannes, Berlin og Venedig. Den helt store vinder ved gårsdagens prisuddeling i Spanien blev den spansk-franske film 'Magical girl', som blev tildelt statuetterne for bedste film og bedste instruktør, Carlos Vermut.

Bille August har primært lavet film i udlandet i de seneste mange år, men i 2012 var han hjemme i Danmark igen og instruere 'Marie Krøyer'. Den dobbelte Guldpalme-vinder og Oscar-sejrherres nye film får premiere i de danske biografer den 13. november.

Filmen er allerede nu blevet solgt til Australien, New Zealand, Brasilien, Korea, Taiwan, Spanien, Holland, Belgien, Luxemburg og Ungarn.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden