Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Producent. Maya Albana har været producent på 'Gift ved første blik' for DR 1 og redaktionschef på den første sæson på DR 3.
Foto: Emil Weck

Producent. Maya Albana har været producent på 'Gift ved første blik' for DR 1 og redaktionschef på den første sæson på DR 3.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

'Gift ved første blik'-producent: Eksperterne mente, at Frank var klar til kærlighed igen

Følelser på spil er noget, alle kan relatere til, mener producent Maya Albana.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Maya Albana, hvad gør ’Gift ved første blik’ til godt fjernsyn?

I min optik er det kombinationen af en klar præmis, den rette udførelse og vigtigst af alt: at der er noget på spil, som vi kan identificere os med som mennesker. Det er der i ’Gift ved første blik’. Alle længes efter at opleve kærlighed, og vi kender sårbarheden, den spirende forelskelse, følelsesudsving, det pinagtige, det lystfulde og så videre. Derfor læser vi programmerne gennem vores eget erfaringsfelt. Og vi kan godt lide at se noget, der handler om os selv.

Programmet rammer en aktuel virkelighed for mange, for der er 1,5 millioner mennesker, der lever alene i Danmark, på trods af at datingindustrien aldrig har været større. Og så tror jeg også, at vores medvirkende har en stor betydning. De fascinerer os med deres mod, samtidig med at vi genkender os selv i dem.

Tror du oprigtigt på, at kærlighed kan opstå under programlagte omstændigheder?

Ja. For jeg har stået på sidelinjen af to produktioner og oplevet det ske. Der er ingen tvivl om, at det er benhårdt arbejde for de medvirkende at udleve den åbenhed, tålmodighed og tillid til eksperimentet, der helst skal lægges for dagen, for at eksperternes match når i land. Men jeg har set det ske.

Hvor seriøse er jeres eksperter?

Det har selvfølgelig været ekstremt vigtigt at finde et hold med stor faglig ekspertise og troværdighed, og det synes jeg er lykkedes. Gert Martin Hald er for eksempel psykolog med speciale i sexologi, han forsker og underviser ved Københavns Universitet og har desuden været med til at udvikle en relationstest for datingsitet Q500.

En anden ekspert, Michael Brauscht, er sognepræst i Frederiksberg Slotskirke og har stor erfaring med at tale med par om både ægteskab og skilsmisse. Det er fagpersoner med pondus og integritet.

Er det meningen, man skal tro på, at de virkelig har gjort sig umage for videnskabeligt at sætte parrene sammen?

Eksperterne er gået grundigt og videnskabeligt til værks ud fra hver sit felt. Det har de taget meget alvorligt, så ja, det er både meningen og sådan det er foregået.

Var det svært at få deltagere?

Vi har fået dobbelt så mange henvendelser i denne sæson fra singler, der gerne ville være med i programmet, som vi fik på første sæson, så det har ikke været min oplevelse.

Havde I kriterier for, hvor psykisk stabil man er som deltager?

Ja. Alle medvirkende har været gennem psykologsamtaler, der kan lægges til grund for sådan en vurdering.

Hvordan kan en som Frank, der lider af et alvorligt knust hjerte, blive en del af programmet?

Det kan han, fordi vores eksperter vurderede, at han på trods af sit nylige brud var klar til at indgå i eksperimentet.

Eksperterne vurderede, at han på afgørende punkter havde et godt match i Pia. Det forholder eksperterne sig til under matchningen i første afsnit.

Hvordan kan I sætte ham, der tilsyneladende gerne vil have børn, sammen med en kvinde, der ikke vil have børn?

Alle vores medvirkende har i løbet af eksperternes researchproces kunnet melde klart ud, hvis de havde nogle absolutte dealbreakers, og den proces har ligget til grund for eksperternes vurdering af, hvad der var gode match.

Jeg vil ikke afsløre noget om udviklingen i Lars’ og Jeannettes relation her. I de kommende programmer foldes betydningen af ’børn eller ej’-diskussionen meget præcist ud.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • 
  Strassbourg - EU - Parlament - Parliament - Europa - afstemning - Vote - Portræt - Reportage (ikke Brussel)

  På søndag har du chancen for at sætte dit eget lille personlige præg på, hvordan EU i fremtiden skal tackle nogle af Danmarks og klodens helt store udfordringer. Men hvor mange af de beslutninger, som lægger rammerne for vores hverdag, træffes egentlig i Bruxelles?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden